Trainers

Harmen Bijsterbosch – hoofdtrainer

Hoi, ik ben Harmen Bijsterbosch. Geboren en getogen in Schijndel, en heb daar volleybal met de paplepel ingegoten gekregen omdat mijn vader zelf fanatiek volleyballer was. Ook mijn twee broers spelen al heel lang volleybal trouwens. Voor mijn studie ben ik naar Eindhoven verhuisd, en heb daar bij studentenvolleybalvereniging Hajraa mijn vrouw Jenny leren kennen. Intussen wonen we in Lieshout, met onze twee tienerzonen Wiebe en Timo, waarvan Wiebe ook volleybalt trouwens (bij Nuvo’68, in Nuenen). Ik ben bij Hajraa mijn carrière als trainer/coach begonnen, en daarna actief geweest in Tilburg, Den Dungen en Arnhem. Vanaf voorjaar 2017 ben ik als datascout actief geweest bij FAST, en sinds vorig seizoen dus weer als trainer/coach. In mijn dagelijks leven ben ik manager bij InnoSportLab Sport & Beweeg, een creatief en dynamisch innovatiecentrum in Eindhoven dat sport en bewegen weer vanzelfsprekend maakt. Ook heel leuk als stageplek trouwens!

Josha Kailola – assistent-trainer – coach

Ik ben Josha Kailola. Ik woon samen met mijn partner Jet en twee kinderen Isaac en Noor. Ik werk nu al ruim 16 jaar bij de plaatselijke  expert in multimedia; Audio Video Verbeek. Ik ben voor het vijfde seizoen assistent-trainer bij FAST D1 en ben hiervoor een aantal seizoenen assistent-trainer bij Flamingo’s H1 geweest. Ikzelf ben op mijn negende begonnen met volleybal bij Argos (trainer Basso Latuhihin, de vader van Misha en Niek) en via Flamingo’s en jeugd-/jong-Oranje naar Nashua/VC Geldrop, het latere Autodrop/VCG. Ook speelde ik voor Piet Zoomers/Dynamo, Geové/Vrevok, Orion en Landstede/Zwolle. Na zo’n twintig seizoenen keerde ik terug bij Flamingo’s. Ik probeer ook dit jaar, samen met de complete staf, naast onze huidige speelsters ook de nieuwelingen weer wat bij te brengen en wil met dit team minimaal de kampioenspoule halen.

Jan Janssen – assistent-trainer

Ik ben Jan Janssen, geboren in Bemmel. Tegenwoordig woon ik samen met mijn gezin met vier kinderen in Boxmeer.  Ik ben mijn hele leven al bezig met volleybal. Ik ben nog steeds actief als speler en heb tot met de eerste divisie op verschillende niveaus gespeeld bij o.a. Kidang in Bemmel, SKV in Wageningen en Saturnus uit Uden. Daarnaast ben ik ook tweede trainer geweest bij o.a. VVC in Vught, Vrevok in Nieuwegein en Saturnus in Uden. Naast volleyballen ben ik werkzaam als applicatiebeheer bij een Etech bedrijf in Druten.

Rogier Veltrop – assistent-trainer – coach

Ik ben Rogier Veltrop en als assistent van Harmen ga ik mijn best doen FAST in haar ontwikkeling te helpen.
Na mijn actieve volleyballoopbaan als spelverdeler, focus ik me al zo’n 20 jaar op trainen en coachen. Clubs op nationaal niveau waar ik aan verbonden ben geweest zijn oa Polaris (2e div), Hands-Up (2e div), Irmato Weert (erediv), Jeugd Oranje en Tilburg STV (erediv). Bij de heren van Tilburg STV heb ik ook al samengewerkt met Harmen (datavolley scout).
Buiten het volleybal om ben ik het laboratorium te vinden als wetenschapper, verbonden aan de Universiteiten van Aken en Maastricht. Hier onderzoek ik signaalroutes die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van hartfalen, om zo beter te begrijpen hoe we verschillende varianten van hartfalen kunnen voorkomen in de toekomst. Om dit onderzoek mogelijk te maken, maak ik vanuit bloed nieuwe hartcellen om patiënt-specifieke ziektebeelden te kunnen testen. De voorbereiding van het seizoen is inmiddels volop bezig, ik maak heel graag kennis met jullie in onze hallen in Gennep en St. Anthonis!

Teammanager

Jacques Theunissen – teammanager

Vanaf mijn 12e bij Apollo Mill, via Activia naar FAST.  Toen mij tijdens ons eerste seizoen gevraagd werd of ik iets wilde doen voor de stichting zei ik direct volmondig: Ja! Al jaren ben ik overtuigd van de gedachte: Clubs in tact, samen in de top! In mijn actieve tijd bij Apollo Mill waren Activia en Flamingo’s ’56 al gerenommeerde verenigingen waar volleybal be- en geleefd werd.
Na het zenuwslopende, altijd lastige, tweede seizoen zijn we nu klaar voor het derde seizoen op het hoogste niveau waar ik als teammanager vol vertrouwen naar uitzie.
De naam manager vind ik niet helemaal dekkend. De stichting én het team worden gemanaged door veel meer personen. Ik noem het liever faciliteren. Op de achtergrond van alles regelen voor speelsters, staf, bestuur én vrijwilligers. Met zijn allen hopen we op een mooi seizoen met opnieuw de fameuze steun van onze supporters

Datascout

Erik van den Hoogen – datascout

Ik ben Erik van den Hoogen, geboren en getogen in Uden. Naast een kort uitstapje naar Sarto in Tilburg heb ik dan ook mijn gehele volleybalcarriere bij het Udense Saturnus/HC gespeeld. Toen ik ongeveer 10 jaar geleden geblesseerd raakte, waardoor actief volleyballen helaas tot de verleden tijd behoorde, ben ik in Uden als trainer/coach actief geweest van verschillende damesteams. Sinds september 2018 ben ik bij FAST actief als videoscout/data analist en zien jullie mij achter het veld zitten in Gennep en Sint-Anthonis. Tijdens de thuis- en uitwedstrijden voorzie ik mijn collega’s op de bank van live data, zodat Harmen hier direct op kan inspelen. Mocht je je ooit afvragen wat ik nu aan het invoeren ben of wat er op mijn scherm allemaal te zien is, schroom dan niet om eens een praatje te komen maken. In het dagelijkse leven werk ik als transportplanner bij Heras Mobile in Best. Daarnaast ben ik veel weekenden, tenminste wanneer we met FAST niet hoeven te spelen, te vinden op één van de vele mooie kartbanen in Nederland en België.

Paramedische staf

Anke Kwant – fysiotherapeute

Mijn naam is Anke Kwant en fysiotherapeute van beroep. Vroeger heb ik enkele jaren zelf bij dames 1 van Flamingo’s gespeeld. Daarna ben ik altijd wel betrokken gebleven als assistent-trainer/coach en fysiotherapeute, met name bij Flamingo’s. Nu mijn dochters zelf aan het volleyen zijn, ben ik ook actief als jeugdcoach.

Ik ben nu voor het vierde seizoen betrokken bij FAST D1. Het eerste jaar zat ik in de courtcrew en ik ben nu bezig aan het derde seizoen als fysiotherapeute.

Rachelle Dahlmans – fysiotherapeute

Ik ben Rachelle Dahlmans, en maak sinds vier jaar deel uit van de medische staf. Ik ben werkzaam als sportfysiotherapeut bij ESP gezondheid en sportcentrum te Gennep. Daarnaast ben ik nu bezig met mijn laatste jaar van de masteropleiding tot manueel therapeut. Sport is altijd mijn passie en ik vind het ook erg leuk om actief te zijn binnen FAST. Zelf heb ik een paar jaar gevolleybald, maar nu ben ik vooral te vinden op de schaatsbaan, wielrenfiets of mountainbike. Dit jaar zal ik samen met Shannon Gerhardt en Anke Kwant de krachttraining en medische / fysiotherapeutische zorg verzorgen.

Shannon Gerhardt – fysiotherapeute

Hoi, ik ben Shannon Gerhardt en maak sinds 2 jaar deel uit van de medische staf. Ik ben zelf begonnen met volleyballen bij Flamingo’s, ook voor SliedrechtSport en Peelpush mogen spelen en heb mijn actieve volleybalperiode afgesloten met twee fantastische jaren bij FAST. Om toch nog betrokken te blijven bij het volleyballen zorg ik er samen met de andere twee fysio’s voor dat we de selectie topfit houden.

We gaan er een mooi seizoen van maken samen!