CAPELLE a/d IJSSEL – Het is FAST niet gelukt het eerste lustrum in de Eredivisie te bekronen met een finaleplaats in het toernooi om de Nederlandse beker. De volleybalsters uit Gennep en Sint Anthonis haalden zaterdag in de halve eindstrijd niet het niveau dat een dag eerder in de kwartfinale getoond werd. Laudame Financials VCN zegevierde met 3-1 (25-22, 14-25, 26-24 en 25-18). 

Met de 3-2 overwinning op Sliedrecht Sport legde FAST de lat voor zich zelf ongemerkt hoog. De prachtige prestatie was geen garantie voor verder bekersucces.
De ploeg van trainer Ivo Martinovic wilde voortborduren op die wedstrijd maar slaagde er na een korte rust niet in de draad op te pakken.
Het maakte daar teveel persoonlijke fouten voor. De servicedruk was stukken lager en  aanvallend was de ploeg niet doelgericht genoeg.
FAST liet de eerste set (25-22) aan VCN maar herstelde zich snel met 14-25. Het herstel zette zich in de derde set voort. Op de valreep liet FAST de setwinst glippen. Met 26-24 nam VCN de leiding.
De thuisploeg pakte door en profiteerde van de machteloosheid aan FAST-zijde. De set ging met 25-18 naar VCN dat maandag de finale speelt tegen Apollo 8.
Het bekertoernooi dat voor FAST als een sprookje begon eindigde abrupt onder de rook van Rotterdam. Het FAST-team treurde  omdat het besefte dat het een unieke kans op het bereiken van de bekerfinale in Groningen aan de neus voorbij zag gaan.
FAST liet in het paasweekend mooie dingen zien maar legde ook de tekortkomingen bloot. Op belangrijke momenten miste de ploeg koelbloedigheid. “We zijn op de goede weg, maar zijn nog niet geroutineerd genoeg. We moeten leren ons tijdens wedstrijden sneller over emoties heen te zetten”, reageerde de eveneens teleurgestelde trainer Ivo Martinovic.