EDE – Voor de speelsters van Eredivisionist FAST voelde de 3-2 nederlaag tegen Talentteam Papendal zaterdagavond als een kater. Daags na de match in de Van der Knaaphal waar een 0-2 voorsprong verdween als sneeuw voor zon, verweet FAST-trainer Ivo Martinovic zijn team de nederlaag totaal niet. Verliezen hoort bij het leerproces waarin het huidige FAST zich bevindt. “Misschien willen we wel juist te graag winnen”, aldus de Rhedense trainer.

De ervaren Martinovic is niet een man die naar excuses zoekt. “Als je kijkt dat we tegen een team gespeeld hebben dat veel betere trainingscondities heeft dan wij, hebben we het goed gedaan.”

In Ede was van verschil in trainingsfaciliteiten niets te merken. FAST liet in de eerste twee sets prima volleybal zien. Met 21-25 en 20-25 liep het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis uit naar een 0-2 voorsprong. Thuisploeg Talentteam legde zich niet neer bij een nederlaag al lag bij 23-23 in de derde set een snelle terugkeer naar huis voor het grijpen. Toch ging de set naar het talententeam van bondscoach Avital Selinger. Ook de vierde set trok de thuisploeg met die cijfers aan het langste eind. Ondanks een snelle 3-0 achterstand was FAST met 5-8 en zelfs 5-9 op weg naar de 2-3 overwinning. Het liep echter anders. Met 15-12 in de beslissende vijfde set werd FAST in de koude en sneeuw huiswaarts gestuurd.

Het tekent de instelling van de teleurgestelde speelsters dat zij zich de nederlaag zelf aanrekenden. Verweten werd hen de verliesbeurt (de vierde in deze competitie) niet. Trainer Ivo Martinovic gooide er complimenten tegen aan. “We hebben met zijn allen geweldig volleybal laten zien. We tonen aan dat we goed bezig zijn. Mijn team traint ontzettend goed en daar zijn we als staf trots op. Uitstekend trainen wil echter niet zeggen dat we uitstekende resultaten boeken.”
Een gebrek aan wedstrijdritme breekt zijn ploeg in de huidige competitie op. “We gaan kijken of we extra oefenwedstrijden kunnen spelen”, aldus de Rhedenaar die de bewering dat zijn team zaterdag in Ede twee gezichten toonde niet deelt. “We hebben gespeeld zoals we zijn. De leergierige meiden vormen één team en tonen één gezicht. Dat zijn we, en willen we uitdragen.”

FAST maakt zich op voor de volgende thuiswedstrijd. Zondag treft de ploeg Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Het treffen met de huidige nummer drie uit de Eredivisie begint zondagmiddag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis. De wedstrijd wordt rechtstreeks via livestream van Volleybal.nl uitgezonden.