CAPELLE a/d IJSSEL – Eredivisionist FAST zichzelf tekortgedaan in de uitwedstrijd tegen Laudame Financials VCN in Capelle a/d IJssel. De volleybalsters uit Sint Anthonis en Gennep leden tegen de promovendus een 3-1 nederlaag (20-25, 25-21, 27-25 en 25-21). “We hebben ons vandaag niet beloond voor de geweldige trainingsarbeid”, blikte trainer Ivo Martinovic zaterdagavond terug.

FAST juicht. (foto Ronald Hoogendoorn)

In sporthal Oostgaarde waren het FAST’s wisselspeelsters die de stemming bepaalden. De binnengehaalde 92 punten (over vier sets scoorde de winnende thuisclub er vijf meer) werden met luid gejubel begroet. Het was niet voldoende voor de winst maar het sprak boekdelen voor het hechte collectief dat de ‘tweeprovinciënclub’ momenteel is.

De promovendus kwam vroeg op voorsprong maar FAST nam het initiatief snel over. Met 20-25 trok FAST de eerste set naar zich toe. De thuiskijkers kropen nog een beetje dichter op het beeldscherm waarop de livestream gevolgd werd, maar ontdekten naar mate de tijd verstreek dat het karwei nog niet geklaard was. De slechtlopende service en matige passing brak de ploeg van trainer Martinovic op. Thuisclub Laudame Financials VCN rook bloed en trok met 25-21 de stand gelijk. Die tegenslag deerde FAST schijnbaar niet. Het team veerde weer op, en bij 12-16 in de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht. Het ontbrak de bezoeksters aan de brille de setwinst vroeg veilig te stellen. Met 27-25 nam VCN de leiding.
Ook in de vierde set vocht FAST meer tegen zichzelf dan tegen de thuisploeg. Tot aan de bigpoints trokken beide teams gelijk op. Op de valreep strafte VCN de fouten van FAST gretig af: 25-21.

Trainer Ivo Martinovic rekende zijn team de nederlaag niet aan. “Er is hard gewerkt, en we hebben kansen laten liggen. Op belangrijke momenten werden niet de beste oplossingen gekozen. Dat heeft met ervaring te maken. De service liep niet zoals we gewend zijn en daardoor kwamen we niet in de gewenste flow. Dat ligt in elk geval niet aan onze werklust. Voor de energie van de meiden heb ik grote bewondering. Dit team heeft potentie, daar ben ik van overtuigd.”