FAST Academy, een voorname loot aan de goed gewortelde volleybalboom FAST, geeft de ruimte aan jeugdspelers uit de mininiveaus 5 en 6. Jongens en meisjes van verenigingen uit de regio kunnen vanaf het seizoen 22020-2021 deelnemen aan de wekelijkse trainingen die verzorgd worden door een speelster uit het Eredivisieteam van FAST. De Udense Veerle van den Heuvel, debuteerde met FAST in de Eredivisie van het damesvolleybal, en brengt haar volleybalkennis straks over op de regionale volleybaljeugd.

Veerle van den Heuvel die ook jeugdcoördinator is van Saturnus in Uden, is de hoofdtrainer bij de nieuwe groep van FAST Academy (FA). Het volleybal opleidingsinstituut verzorgt al drie seizoenen de trainingen op zondagmorgen voor de B- en C-jeugd. Daar komen nu de mini’s niveau 5 en 6 op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur bij. De plaats blijft de Activiahal in Sint Anthonis.

Niet alleen talent
Om een echte topper te worden is intensieve training nodig. Daarnaast is het hebben van talent natuurlijk een groot voordeel. Niet iedereen is gezegend met evenveel aanleg, maar ambitie, houding, motivatie, discipline en goed en gericht trainen bieden een goede compensatie. Bij dat laatste kan FA een belangrijke rol spelen. Naast het trainen bij de eigen vereniging kan zo extra geïnvesteerd worden in de toekomst.
Onder deskundige begeleiding maken de sporters bij FA kennis met sportcultuur en wordt er gewerkt aan alle factoren die een belangrijke rol spelen binnen het volleybal en jeugdontwikkeling. Naast volleybaltrainingen worden andere vormen van beweging aangeboden met accenten op motoriek, coördinatie en wendbaarheid. Een jonge sporter beschikt natuurlijk nog niet over alle topsporteigenschappen, maar het is wel een steun in de rug om te weten waar hij/zij naar toe kan werken om alle mogelijkheden optimaal te benutten.

Aanmelden
Naar alle waarschijnlijkheid bedragen de kosten 200 Euro voor 20 trainingen. Eventuele selectietrainingen worden gehouden op 2 momenten in september.
Jonge volleyballers die graag willen groeien in deze fantastische sport kunnen contact opnemen met het secretariaat. Zij ontvangen na aanmelding bericht over de selectietraining in september.

Aan de verenigingen die meer dan twee kinderen aanmelden bij de trainingen van FAST Academy wil de organisatie een tegenprestatie leveren. In overleg wordt voor de trainers een gratis clinic verzorgd. FAST en FAST Academy zien dit als een vorm van samenwerking die kan leiden tot een soort partnerschap. Immers; alle verenigingen hebben min of meer dezelfde belangen.

Het aanmeldingsformulier kan hier gedownload worden en ingevuld gemaild naar bevanderwoude@icloud.com. Voor meer informatie zie www.fastacademy.nl, of bel of e-mail secretaris Bé van der Woude (06-19850978).