SINT ANTHONIS – Wordt voor de volleybalsters van FAST het spelen van de Kampioenspoule als het leegdrinken van de gifbeker in plaats van het genieten van een heerlijk competitietoetje? Ook tegen Regio Zwolle Volleybal, een van de twee teams die in de competitie twee keer verslagen werden, ging het samenwerkingsteam zondagmiddag onderuit. Na de 0-3 nederlaag (23-25, 23-25 en 14-25) is FAST afgezakt naar de zesde plaats in de Kampioenspoule.

Het gebrek aan succes doet het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch geen goed. In de rustige Activiahal leek thuisploeg FAST in de eerste set lang de leiding te nemen. In het zicht van de finishlijn blokkeerde de zo nu en dan stotterende machine. De bezoeksters uit Zwolle eisten met 25-25 de eerste set op.
FAST leek hard op weg de schade te herstellen toen, het tot dan matig serverende, Regio Zwolle Volleybal zich herpakte. Tegen de opgevoerde servicedruk had FAST geen verweer, en in een mum van tijd waren de rollen omgekeerd. Van een 12-8 voorsprong kwam de thuisploeg op een 12-17 achterstand. De worstelpartij om de punten werd vanaf 21-21 in het voordeel van de bezoekers beslist (23-25).
Regio Zwolle Volleybal had FAST de fatale tik uitgedeeld en trok de derde set vroeg naar zich toe. Met 14-25 lieten de Overijsselse volleybalsters de thuisclub gefrustreerd achter.
Door de 0-3 overwinning is Regio Zwolle Volleybal gestegen naar de vijfde plaats. FAST is na vier speelronden zesde.

Zaterdagavond wacht de ploeg van trainer Bijsterbosch de loodzware uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, dat tweede is in de Kampioenspoule. In Zuid Holland kan FAST vrijuit spelen tegen de titelverdediger die zich eigenlijk geen puntverlies kan veroorloven.