Er werden heel wat agenda’s geraadpleegd, en mogelijkheden besproken om een geschikte datum voor het eerste duel in de Kampioenspoule tussen FAST en Eurosped te vinden. Maandag, acht dagen nadat duidelijk werd dat FAST de eerste wedstrijd thuis tegen de ploeg uit Vroomshoop zou spelen, is besloten dat de ontmoeting op vrijdagavond 21 februari gespeeld wordt, in Gennep.

De wedstrijd was ingeroosterd voor zaterdag 22 of zondag 23 februari. Wegens de vakantie en het carnavalsfeest was het organisatorisch niet mogelijk het duel in Gennep of Sint Anthonis af te werken. Het voorstel om op vrijdagavond te spelen stuitte op problemen bij de bezoekers. Bovendien gaf FAST in eerder stadium te kennen niet tijdens het carnaval te willen spelen omdat het van mening is dat spelen tijdens deze dagen in strijd is met de doelstelling de Eredivisie Volleybal ook aantrekkelijk voor het publiek te maken.
Het alternatief was uit te wijken naar de reservedag op 1 april. Omdat die dag midden in een drukke periode van vier wedstrijden in vijftien dagen viel, had ook dat niet de voorkeur.
De openingswedstrijd staat nu vast voor vrijdagavond, aan de vooravond van het carnavalsfeest. FAST begint de reeks van tien wedstrijden in de Kampioenspoule met een startpunt. Dat punt dankt de ploeg aan de eindklassering in de reguliere competitie. Team Eurosped werd tweede achter Sliedrecht sport en begint met vijf punten. In de competitie leed FAST in Vroomshoop een 3-0 nederlaag. In Sint Anthonis dwong het Eurosped een vijfsetter (2-3 nederlaag) af.
Voor eigen publiek heeft FAST in de Kampioenspoule niets te verliezen. Met een positief resultaat komt de thuisploeg dichterbij het doel een plaats te stijgen.
FAST – Team Eurosped, vrijdagavond 21 februari, 19.30 uur, sporthal Pica Mare in Gennep.