SINT ANTHONIS – Het is de dames van FAST niet gelukt Team Eurosped te vloeren. Het strijdlustige samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis bracht de ambitieuze nummer twee wel uit balans, maar moest zich na een vijfsetter (16-25, 23-25, 25-22, 25-23) tevredenstellen met één punt.

Ondanks de nederlaag overheerste na afloop de tevredenheid in het FAST-kamp. Die tevredenheid werd ingegeven door de wijze waarop de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch de topploeg uit de Eredivisie tegemoet trad.
In de Activiahal was de ploeg waarin youngster Puck Hoogers een basisplaats kreeg, in de tweede set hard op weg de kater van het smadelijke verlies in de openingsset (16-25) weg te spoelen. Bij 17-11 waren de big points binnen bereik maar sloeg toch de onzekerheid toe. FAST liet de setwinst uit de handen glippen waarna Team Eurosped met 23-25 op 0-2 kwam.
In de boeiende derde set bleef FAST tot het laatste moment bij de les. Hoezeer de Overijsselse dames het ook probeerden, de thuisploeg liet zich niet afschudden. Bij 15-14 had FAST de overhand waarna het gedreven op de setwinst af koerste. Via 25-22 keerde de spanning terug.

FAST besefte dat een er een vijfsetter in de lucht hing. Omdat Team Eurosped niet van plan was de wedstrijd te verlengen met een extra set bleven beide teams elkaar gewaagd. FAST poetste de snelle 1-5 achterstand weg, en verijdelde bij 6-9 een nieuwe Vroomshoopse demarrage. Met passie en lef bleef FAST vechten voor de gelijkmakende set. De thuisploeg beloonde zich met een 25-23 winst en maakte zich op voor de vijfde set.
Daarin nam Team Eurosped een ruime 1-6 voorsprong. Weer herpakte FAST zich en langzaam sloop het met de ingevallen Noa Klerckx in de gelederen dichterbij. De inhaalrace stokte. Met 12-15 eiste Eurosped de twee punten op.
FAST zat niet lang bij de pakken neer. De teleurstelling van het verlies maakte plaats voor het besef dat zojuist aan klantenbinding gedaan was. Het duel met Team Eurosped biedt perspectief voor de komende weken.
Trainer Harmen Bijsterbosch was ondanks de nederlaag tevreden. “We speelden zonder druk maar hadden wel de drive om te winnen. Natuurlijk balen we van de tweede set maar we herpakten ons heel goed. Dit geeft een goed gevoel. We lieten erg goed spel zien en zetten ons over de gemaakte fouten heen.”