Sint Anthonis – Het de laatste weken opgerukte FAST is er niet in geslaagd nóg een kunstje aan de mooie resultatenreeks toe te voegen. De nummer vier uit de Eredivisie leed tegen regerend landskampioen Sliedrecht Sport de eerste thuisnederlaag van de competitie. In Sint Anthonis werd het zondagmiddag 0-3 (16-25, 20-25 en 17-25).

Foto Jurgen Peters

De resultaten van de laatste weken, en de veerkracht waarmee deze bereikt werden, hadden het zelfvertrouwen van de FAST-ploeg versterkt. Zeker het overtuigende spel tegen streekgenoot Peelpush stemden de verwachtingen voor het treffen met Sliedrecht Sport optimistisch.

De landskampioen, die tijdens de midweekse wedstrijden koploper Eurosped tot een punt naderde, zette FAST in de eerste set snel op achterstand. De ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch zag geen kans die kloof te dichten. Sliedrecht Sport nam met 16-25 een 0-1 voorsprong.
In de tweede set herstelde FAST zich, maar het voorkwam niet dat de Zuid-Hollandse ploeg met 20-25 op 0-2 kwam. Ook in de derde set deelde Sliedrecht Sport de lakens uit. Met 17-25 leed FAST de eerste thuisnederlaag deze competitie.

Trainer Harmen Bijsterbosch maakte zijn ploeg geen verwijten. We hadden onze dag niet terwijl Sliedrecht erg sterk speelde. We hebben met time outs en wissels geprobeerd het tij te doen keren maar het lukte niet. Misschien waren we te gretig om te laten zien waartoe we in staat zijn.”

Zaterdag komt FAST voor het laatst in 2019 in actie. In Gennep strijdt de ploeg om een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. Tegenstander in de kwartfinale is Apollo 8 uit Borne. De nummer drie uit de Eredivisie won de competitiewedstrijd in november met 3-2. In Borne liet FAST zien dat die nederlaag onnodig was. Zaterdag ligt er de mogelijkheid tot revanche.
Het bekerduel in sporthal Pica Mare begint op 20.00 uur.