Gennep – Met een klinkende 3-1 overwinning op Regio Zwolle Volleybal heeft FAST zich op de vierde plaats in de Eredivisie genesteld. In sporthal Pica Mare speelde het team van trainer Bijsterbosch een puike wedstrijd waarin het zich zo nu en dan een korte adempauze permitteerde. De setstanden in Gennep waren 25-13, 25-22, 18-25 en 25-21.

De hoge servicedruk, sterke passing en strijdlust leidden FAST naar de ruime winst in de eerste set. Met 25-13 kwamen de Zwolse speelsters niet in het stuk voor. Dat was in de tweede set wel het geval. De Overijsselse gasten wisten diverse malen een voorsprong te nemen, maar FAST knokte zich steeds terug. Vanaf 16-16 hield de thuisploeg de regie in handen. Met 25-22 werd een 2-0 voorsprong genomen.
Regio Zwolle Volleybal maakte in de derde set duidelijk zich niet bij een nederlaag neer te leggen. Met ook een sterk eindschot werd de set gepakt (18-25) en keerde de spanning terug.
FAST had duidelijk geen trek in een nieuwe vijfsetter, en trok fel van keer in de vierde set. Daarin was de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch de bovenliggende partij. Regio Zwolle Volleybal bungelde aan een elastiek. De gasten zakten ver weg en kwamen regelmatig weer terug. De twee matchpoints die Zwolle wegpoetste waren de laatste stuiptrekkingen. Verder dan 24-21 kwam het niet. Met 25-21 stelde FAST de 3-1 zege veilig.
“Dit is een mooie overwinning. We hebben laten zien dat we goed kunnen volleyballen, en konden ons af en toe een dipje veroorloven. De winst geeft vertrouwen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Peelpush”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug.

De driepunter brengt FAST naar een plaats in de top vier van de Eredivisie. Na negen speelronden waarin het alle eredivisieteams trof heeft het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis veertien punten. Dat is drie meer dan nummer zeven VC Sneek dat op die plek na een hele competitie veroordeeld is tot de degradatiepoule.
De negen wedstrijden leerden FAST dat zich het in goeden doen kan meten met zeven van de negen tegenstanders. Woensdagavond treft FAST in Meijel nummer negen Peelpush. De eerdere twee wedstrijden (competitie en beker) werden door FAST gewonnen. Dat is echter geen garantie voor nieuw succes. Ook nu moet FAST bij de les zijn om de winst op te kunnen eisen.