Gennep – De onderlinge verschillen achter de top twee van de Eredivisie van het vrouwenvolleybal zijn na acht speeldagen nog minimaal. Tussen nummer drie Apollo 8 en FAST (zesde) beloopt de kloof slechts drie punten. Dat geldt ook voor de puntentotalen van nummer vijf Regio Zwolle Volleybal en nummer zes FAST. Beide ploegen staan zondagmiddag tegenover elkaar in het Gennepse Pica Mare. Bij een overwinning passeert de thuisclub de gasten, en heeft het een (voorlopig) ticket voor de Kampioenspoule vaster in handen.

FAST, de grossier in vijfsetters, liet zondag een punt liggen in Borne waar Apollo 8 met 3-2 won. Niet zozeer het verliespunt maar de revanche op zichzelf kan voor de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch een voorname drijfveer zijn.
FAST treft in Regio Zwolle Volleybal een tegenstander die in acht wedstrijden eveneens 34 sets speelde. Bij de Overijsselse ploeg zijn winst en verlies in balans. FAST won zestien sets en verloor er achttien.

“Met een minimaal verschil van één punt, is er alle reden om een spektakelstuk te verwachten.  Wij gaan voor ons thuispubliek voor een volle driepunter”, blikt trainer Bijsterbosch vooruit.
FAST – Regio Zwolle Volleybal begint zondag om 15.30 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.