Voor de tweede maal in het twee maanden oude seizoen staan de Zuid Nederlandse volleybaleredivisionisten FAST en Peelpush tegenover elkaar. Na de eerste confrontatie in de Gennepse sporthal Pica Mare in oktober in competitieverband, staat de clash zondag in het teken van de Nevobo volleybalbeker. Het cupduel wordt gespeeld in de Activiahal in Sint Anthonis.

De winnaar van de Zuid Nederlandse derby op Brabantse bodem verschaft zich een plek in de kwartfinale. In die bekerronde wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Apollo 8 en en Dros-Alterno.
In het seizoen 2015-2016 drong FAST’s voorloper Flamingo’s als koploper in de Topdivisie door tot de Final Four in Almere. Als eredivisionist vond FAST steeds haar Waterloo in de achtste finale. Dit jaar wil de ploeg langer meestrijden in het bekertoernooi. Winst op Peelpush is daarom zondag een vereiste, maar beslist geen sinecure.
Trainer Harmen Bijsterbosch waagt zich niet aan een sportieve prognose. “De bekerwedstrijd, de derby en de vorige wedstrijd (FAST won met 3-2) zijn ingrediënten om een spektakelstuk te verwachten.  Wij gaan er voor om de volgende ronde te bereiken, en we hopen dat we daarbij op de steun van het thuispubliek kunnen rekenen. Waarschijnlijk komen ook veel mensen uit Meijel naar Sint Anthonis.”

FAST – Peelpush begint zondagmiddag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.