Eredivisionist FAST  komt zondag voor het eerst in actie in de Activiahal in Sint Anthonis. Tegenstander in het vijfde competitieduel is Talentteam Papendal. De door oud-international Avital Selinger getrainde talentenploeg  is momenteel hekkensluiter maar desondanks een tegenstander om rekening mee te houden.

FAST rekende afgelopen zaterdag in Sneek twee punten behaald in een zinderende vijfsetter.  In Friesland herstelde FAST zich van een 2-0 achterstand in sets. Zover wil het samenwerkingsteam het zondag niet laten komen. Om een plek in de top zes te behouden wil de huidige nummer vijf vanaf de eerste set de tegenstander onderdruk zetten.
“We kennen Talent Team als een zeer gemotiveerde ploeg, met goede speelsters. We gaan proberen ze flink onder druk te zetten, zodat ze niet in hun spel kunnen komen.  Want als zij wel de kans krijgen, worden ze gevaarlijk voor iedere tegenstander”, zegt trainer Harmen Bijsterbosch.
FAST kan zondag tegen Talent Team Papendal beschikken over nagenoeg fitte selectie. De langdurig geblesseerde Daniëlle Bosman is niet van de partij.  Noa Klerckx is een vraagteken in de selectie van Bijsterbosch.
FAST – Talentteam Papendal begint zondagmiddag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.