De temperaturen lopen langzaam maar zeker op tot zomerse waarden, maar het zomerreces breekt voor de volleybalsters van FAST nog even niet aan. De selectie van trainer Harmen Bijsterbosch blijft tot eind juni doortrainen. Anderhalve maand later vakantie start de voorbereiding op het vierde seizoen in de Eredivisie.

Op maandag 19 augustus vindt de eerste training van het nieuwe seizoen plaats. In de voorbereiding speelt FAST toernooien in binnen en buitenland, en staan er oefenwedstrijden tegen aantrekkelijke tegenstanders gepland.
Op zaterdag 24 augustus oefent FAST tegen eredivisionist Regio Zwolle. Een week later (31 augustus) is de ploeg opnieuw deelnemer aan het eendaagse toernooi in het Belgische Turnhout. In het Limburgse Velden wordt op zaterdag 14 september een driekamp gespeeld. Een van de tegenstanders is gastploeg VC Velden, de oude ploeg van Puck Hoogers.
In hetzelfde weekend, is FAST op zondag aanwezig op de presentatiedag van VC Activia in Sint Anthonis. De Eredivisionist neemt het dan op tegen Ladies in Black Aachen. De ploeg uit de Duitse Bundesliga heeft een stevig oranje tint. Weer een week later is de ploeg van trainer Bijsterbosch deelnemer aan een vierkamp in Meijel. Tegenstanders daar zijn de eredivisionisten Peelpush, Alterno en Eurosped.
Ook de driekamp bij VC Sneek is op 29 september een mooie krachtmeting voor de Roze Brigade. In de laatste twee weken voor de competitiestart neemt FAST wat gas terug. Er wacht in die periode een oefenpartij tegen het Duitse Dingden. De competitieouverture vindt plaats in het weekend van 12 en 13 oktober.
De tegenstanders in het oefenprogramma bieden de eredivisionist de gelegenheid te groeien naar het gewenste niveau. De selectie van trainer Bijsterbosch is hiervoor bijna op orde. “Op een derde middenaanvalster na is de ploeg compleet. We zijn daar zelf druk mee bezig maar komen ook zelf graag in contact met speelsters die met ons een mooi seizoen eredivisievolleybal willen gaan beleven”, zegt de trainer.