Het besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat in de Eredivisie Sliedrecht Sport de eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot aandeel in spectaculaire vijfsetter maar won niet. De ploeg van trainer Bijsterbosch verloor eervol met 3-2 (23-25, 25-22, 22-25, 25-15 en 15-10).

FAST schoot in Sliedrecht uit de startblokken. De snelle 0-3 voorsprong gaf het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis vleugels. Een dipje na enkele discutabele arbitrale beslissingen kwam de Roze Brigade zelfverzekerd te boven. Met 23-25 werd Sliedrecht Sport op achterstand gezet.
Ook in de tweede set toonde FAST veerkracht, en werklust. In een set met prachtige rally’s hield de ploeg Sliedrecht steeds in het vizier, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub de stand met 25-22 in evenwicht bracht.
De tegenslag werd gepareerd. FAST sloeg in de derde set hard terug. Sliedrecht Sport werd op ruime achterstand (7-13 en 9-15) gezet. De marge bleek groot genoeg om het terugvechtende Sliedrecht op afstand te houden en met 22-25 de leiding te nemen.
Het niveau uit de derde set kon FAST in de volgende set niet vasthouden. Met 25-15 dwong de titelkandidaat de vijfde set af.  Ook daarin was de thuisploeg de meest koelbloedige. Na 8-5 halverwege werd het uiteindelijk 15-10.

De FAST-speelsters namen de complimenten met gemengde gevoelens in ontvangst. De teleurstelling overheerste en dat sprak volgens trainer Harmen Bijsterbosch boekdelen.  “De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg. Ik ben trots op de ploeg.  We hebben hier weer laten zien dat we in de Kampioenspoule thuishoren.” De trainer dat Sliedrecht Sport niet de kampioensvorm bereikt had. “Laten we hopen dat zij met de titel gaan lopen. Dan kunnen we zeggen dat we alleen tegen de landskampioen niet gewonnen hebben.”,