Voor eredivisionist FAST zit de competitie er bijna op. Zaterdag speelt het team van trainer Harmen Bijsterbosch de laatste wedstrijd van de Kampioenspoule tegen Sliedrecht Sport. Terwijl de Roze Brigade zich richt op dat duel wordt achter de schermen gewerkt aan het team dat na de zomer in de competitie 2019-2020 gaat starten.

Harmen Bijsterbosch

Aan de vooravond van het laatste duel van het seizoen 2018-2019 blikt trainer Harmen Bijsterbosch tevreden terug. Met het bereiken van de Kampioenspoule haalde FAST een vooraf gesteld doel. De ploeg die als zesde de nacompetitie inging hield zich vervolgens goed staande tussen de topteams van Nederland. “We hebben laten zien dat we een team hebben waarmee tegenstanders rekening moeten houden. Tegen Sliedrecht Sport en Eurosped thuis waren we onvoldoende in staat weerstand te bieden, maar over de overige zeven wedstrijden mogen we zeker tevreden zijn”, zegt Bijsterbosch, die ook komend seizoen voor FAST werkt.

FAST heeft haar visitekaartje afgegeven. Ook op organisatorisch vlak maakte het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis stappen. De trainer gaat er vanuit dat de prestaties de ‘marktwaarde’ van FAST verhoogd hebben. “Speelsters hebben ervaren waar toe ze in staat zijn. En we weten ook waar we nog stappen kunnen zetten in komend seizoen. Daardoor zijn ze denk ik sneller geneigd te blijven, en zijn we mijn inziens ook interessanter voor nieuwe speelsters”, zegt de trainer die de ontwikkelingen in de selectie met vertrouwen tegemoet ziet.

De FAST-selectie staat in de steigers

Van de huidige selectie staat al even vast dat Ireen Koenen, diagonaal Nynke Rovers en Maren Eppingbroek gaan stoppen, en Annemiek Manschot doet vrijwillig een stapje terug.

Daar tegenover staat dat Rachel Feron, Ellen Willems, Joska Fransen,Veerle van den Heuvel, Maus Smeets en Puck Hoogers al voor het nieuwe seizoen hebben toegezegd. Ook Steffie Janshen en Daniëlle Bosman blijven FAST trouw, maar beiden zijn nog in revalidatie van een blessure. Alleen Joëlle Vilé en Lisa Kersten beraden zich nog op hun toekomst.