De volleybalsters van FAST uit Gennep en Sint Anthonis stonden zaterdagavond met lege handen, het was de speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch andermaal duidelijk geworden dat zij een woordje mee kunnen spreken in de Kampioenspoule. De Roze Brigade snoepte nummer twee VC Sneek bijna een punt af maar kon een setpoint niet verzilveren. FAST verloor met 3-1 (24-26, 25-19, 25-16 en 27-25).

Het strijdvaardige FAST opende in Sneek met een 24-26 setwinst. Hoezeer het de huid duur verkocht, het samenwerkingsteam kon de voorsprong niet vasthouden. Na 25-19 en 25-16 in de tweede en derde set vocht FAST voor de laatste kans.
Trainer Bijsterbosch zag de ploeg terug komen van een 12-9 achterstand en ging in spannend gevecht op weg naar de big points. Bij 24-23 voor VC Sneek knokte FAST zich terug en had bij 25-24 zicht op een vijfde set. Thuisclub Sneek zette een streep door dat vooruitzicht en verzilverde het matchpoint.

Voor FAST restte de lof voor het vertoonde spel. De Roze Brigade had een groot aandeel in het boeiende duel in de Sneker Sporthal maar schreef geen punten bij aan het totaal. Na negen speelronden in de Kampioenspoule is de ploeg vijfde met acht punten.
“We hebben strijd getoond en we verkochten onze huid duur. Jammer dat we de vierde set niet konden pakken, maar we hebben weer laten zien dat we het iedereen lastig kunnen maken”, reageerde trainer Harmen Bijsterbosch.