Eredivisionist FAST heeft de laatste thuiswedstrijd niet tot een goed eind weten te brengen. In de Activiahal in Sint Anthonis hield de Roze Brigade twee sets gelijke tred met finalekandidaat Springendal Set Up’65 dat op belangrijke momenten koelbloediger en geraffineerder was. Met 1-3 (1-25, 25-17, 24-26 en 19-25) gingen de bezoeksters uit Ootmarsum met de volle winst huiswaarts.

FAST, dat de midweekse uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal gedecideerd had gewonnen startte voor eigen publiek in mineur. De hoge servicedruk, het handelsmerk van Springendal Set Up’65, was FAST te machtig. De snel opgelopen 0-6 achterstand werd niet meer goedgemaakt. Met 13-25 namen de Twentse gasten een 0-1 voorsprong.

Zoals zo vaak dit seizoen toonde FAST veerkracht. De speelsters van trainer Bijsterbosch hielden Springendal Set Up’65 onder druk en pakten de tweede met overtuiging: 25-17.
In de derde set hielden beide teams elkaar in evenwicht. FAST, dat als eerste de big points bereikte was bij 23-20 twee setpoints van de 2-1 voorsprong verwijderd. Op 24-23 poetsten de gasten het tweede setpoint weg om als gelukkigste en meest koelbloedige winnaar uit de bus te komen.

FAST verwerkte de tegenslag en trok in de vierde set aanvankelijk met de bezoeksters op. Een Twentse tempoversnelling bracht de vroege beslissing. De geslagen kloof bleef gehandhaafd tot aan het matchpoint.
Trainer Harmen Bijsterbosch schreef de nederlaag toe aan heg verschil in brille tussen beide teams. “Set Up was weliswaar beter maar wij hebben de kans op meer uit de handen laten glippen. We startten matig maar herstelden ons goed. Op het beslissende moment lieten we het liggen. We kregen het niet over de streep getrokken.”

 

FAST speelt nog twee uitwedstrijden in de Kampioenspoule. Zaterdag 6 april reist de Roze Brigade af naar Friesland voor de confrontatie met VC Sneek.  De Friezinnen zijn als nummer twee nog in de race voor een plaats in de finale tegen het al geplaatste Sliedrecht Sport. Het duel in Sneek begint om 20.30 uur.