Zondag 31 maart is het zo ver. Dan is de eerste editie van Volleymania; een nieuw initiatief van FAST Academy.

Volleymania is een toernooivorm waarbij wordt gespeeld met een 4×4 systeem op een 7×7 veld. De drie speelrondes zijn op 31-3, 12-05 in de Activiahal en de “finale” is op één van de dagen van het jaarlijkse Pinkstertoernooi.

De door ons gekozen opzet komt niet helemaal uit de lucht vallen. Deze is namelijk al succesvol gebleken in de grote volleyballanden zoals Italië en Polen. Deze landen laten al jaren zien dat ze scoren op de grote toernooien en dat is voornamelijk te danken aan een goed opgezet opleidingsprogramma en -structuur. We leren graag van de besten onder het motto “beter goed gejat dan slecht verzonnen”.

Een kleinere ruimte, minder spelers om je heen en het ontbreken van een vaste rol dwingt de spelers om te anticiperen op snelle veranderingen en tot het nemen van snelle beslissingen bij toenemende vermoeidheid. Dit zijn bij reguliere wedstrijden eigenschappen die het verschil kunnen maken. Volleymania moet dan ook eerder gezien worden als een extra maar functioneel trainingsmoment in spelvorm en niet zozeer als een wedstrijdserie. Bovendien leert het kind leert met de emoties van winnen en verliezen en druk omgaan op een manier die nauwelijks consequenties heeft. Dit alles maakt deze spelvorm tot een vorm van gedifferentieerd leren.

Dat beloofd in ieder geval interessant te worden en …….. waarom kom je niet gewoon even kijken? We beginnen zondag a.s. om 10:00 uur. En ….. om 17:000 uur speelt het eredivisieteam van FAST speelt om 17:00 in Sint Anthonis de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.