In de vierde wedstrijd in de Kampioenspoule kruist FAST zaterdag de degens met VC Sneek. In de reguliere competitie slaagde de Roze Brigade er niet in de Friezinnen te vloeren maar de twee eerdere duels boden wel kijkgenot.

In Sint Anthonis verloor FAST op 11 november de thuiswedstrijd met 1-3. Met dezelfde cijfers werd op 19 januari in Sneek verloren. In die wedstrijd maakte Steffie Janshen de eerste speelminuten na een lange blessureperiode. De naar Friesland gereisde supporters staat dat beeld nog helder op het netvlies.

In de Kampioenspoule pakte FAST op 3 maart de eerste overwinning tegen Eurosped nadat het openingsduel verloren werd met 0-3 van Sliedrecht Sport. Zaterdag liet FAST zien dat het vrijuit spelend tot mooie dingen in staat is. Tegen Springendal Set Up’65 waren de eerste twee sets van een goed niveau. Na de gewonnen tweede set verdween de geest langzaam uit de fles, en verloor FAST met 3-1.

 

Stand in de Kampioenspoule

Zaterdag wacht met VC Sneek een tegenstander die strijdt voor een plek in de finale om het landskampioenschap. Zoals gezegd boden de ontmoetingen met VC Sneek steeds spannende momenten. “We kregen in die wedstrijden kansen op meer. Met de juiste vrijheid en strijdlust kan het tegen Sneek weer een mooie pot worden. Dat gun ik het publiek én de meiden. Zij werken er het hele seizoen al hard voor”, aldus trainer Harmen Bijsterbosch.

FAST – VC Sneek begint zaterdagavond 16 maart om 20.00 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.