FAST heeft topploeg Eurosped in Vroomshoop een flinke kater bezorgd. De hardwerkende ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch beloonde zich zondagmiddag met een 2-3 overwinning (23-25, 25-20, 25-27, 25-15 en 11-15) op het team dat voor aanvang van de Kampioenspoulereeks tot de kanshebbers voor de finaleplaats om de landstitel gerekend werd.

Annemiek Manschot

In Vroomshoop deed FAST waar het een week eerder in het openingsduel tegen titelkandidaat Sliedrecht Sport niet in slaagde. “We toonden rust, energie en zelfvertrouwen”, blikte de trainer maandagochtend terug.
Eurosped dat de eerste wedstrijd in de Kampioenspoule verloren had van Springendal Set Up’65 kon zich tegen FAST geen tweede nederlaag veroorloven. De Roze Brigade had zich voorgenomen zich te revancheren voor de wijze waarop het de winst aan Sliedrecht Sport gelaten had.
Bijsterbosch zag dat zijn ploeg onvoorspelbaar en met rust speelde. “Dat frustreerde Eurosped zichtbaar. We raakten een paar keer achterop maar wisten steeds weer terug te komen. Nadat we de tweede set verloren, liep Eurosped in de derde set ver weg, maar we maakten het gat van zes punten goed en wonnen met 25-27.” Met het eerste punt in de Kampioenspoule op zak, zag FAST Eurosped met 25-15 op 2-2 komen. In de beslissende vijfde set toonde FAST ijzeren zenuwen. Een achterstand van drie punten werd omgebogen. Met 11-15 werd de vijfsetter gewonnen.

“Dit was een lekker potje, dat ons goeie energie geeft. Maren Eppingbroek (spelverdeelster) debuteerde bij ons en Annemiek Manschot (midden) is perfect ingevallen. We zijn met recht trots op deze prestatie. En het is lekker om al in de tweede speelronde een wedstrijd te winnen”, besloot de trainer.

FAST speelt zaterdagavond (18.00 uur) de uitwedstrijd tegen Springendal Set Up’65 in Ootmarsum. De thuisploeg wist de eerste twee wedstrijden te winnen, en is in de race om een finaleplaats.