De selectie van FAST is deze week uitgebreid. Passer-loper Puck Hoogers heeft besloten de overstap van VC Velden naar de Eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis te maken. De aanwinst is zaterdag al inzetbaar in de wedstrijd tegen Eurosped.

Puck Hoogers sluit aan bij FAST

De VWO-leerlinge op lootschool Den Hulster in haar woonplaats Venlo was bij VC Velden voor het tweede seizoen actief. Eerder kwam zij uit voor Civitas in Venlo en Set Up uit Meerlo. In Velden maakte zij via het tweede team de opstap naar de hoofdmacht die in de eerste divisie uitkomt. De ambitieuze 15-jarige Puck legt de lat echter hoger en klopte aan bij eredivisionist FAST. Na een handvol trainingen bij het samenwerkingsteam uit Limburg en Noord-Brabant besloot zij deze week de overstap te maken.
“Ik train ook mee bij Jong Oranje onder 17 op Papendal, en ik wilde graag de opstap naar de Eredivisie maken. In de buurt van Venlo is FAST de eerste mogelijkheid”, zegt de passer-loper, die een goede indruk kreeg tijdens te trainingen. “De sfeer is goed, en er staat een mooi team. Daarnaast is de begeleiding ook prima.”
Omdat VC Velden de ontwikkeling van de jongeling niet in de weg stond kon de overschrijving deze week nog geregeld worden. Daardoor is de diagonaal zaterdag speelgerechtigd in de thuiswedstrijd tegen nummer twee Eurosped. “Nu het zover is begint het te kriebelen, maar ik heb er zin in. Zaterdag mag ik eindelijk dat mooie roze shirt aan.”