Het samenwerkingsteam FAST onderneemt zaterdag opnieuw een poging zich te scharen bij de eerste zes ploegen uit de Eredivisie. Of de Nederlandse top zes straks in Limburg (Gennep) en Noord Brabant (Sint Anthonis) te bewonderen is, hangt in de eerste plaats af van de prestaties van FAST. Zaterdag ontvangt de Roze Brigade nummer twee Eurosped, dat donderdagavond de halve finale in het bekertoernooi verloor van Sliedrecht Sport.

De thuisploeg weet in sporthal Pica Mare wat het te doen staat. Een overwinning verschaft FAST de toegang tot de Kampioenspoule. Verliest de Roze Brigade de strijd, dan is zij afhankelijk van het resultaat van de achtervolgers in de race om de zesde plaats. Bij een nederlaag in Sneek is Dros-Alterno veroordeeld tot de degradatiepoule. Indien  bekerfinalist Apollo 8 (negende) punten verspeelt, is FAST zeker van plaatsing. De rangschikking van het Talent Team Papendal is niet relevant. De huidige nummer acht speelt alleen in de reguliere competitie. Eindigt Talent Team bij de eerste zes, dan speelt nummer zuven in de Kampioenspoule.
In het laatste thuisduel in de reguliere competitie kan FAST beschikken over de kersverse aanwinst Puck Hoogers. De passer-loper komt over van eerstedivisionist VC Velden.

FAST – Eurosped begint zaterdagavond 2 februari om 20.00 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.