De volleybalsters van Eredivisionist FAST hebben het ticket voor deelname aan de Kampioenspoule nog niet kunnen bemachtigen. Op bezoek bij Dros-Alterno ging de Roze Brigade onderuit in een foutenfestival waarvan zij zelf de topscorer was. Na de 3-1 nederlaag (25-16, 25-14, 17-25 en 25-15) moet FAST nog aan de bak om de zesde plaats te behouden.

In de Alternohal lukte het de Eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis nog niet een gave driepunter te veroveren. Dat gegeven had aanvankelijk ogenschijnlijk geen invloed op FAST, dat ontspannen naar het duel toewerkte.
Het zelfvertrouwen kreeg een optater toen middenaanvalster Lisa Kersten en diagonaal Nynke Rovers met elkaar in botsing kwamen. Lisa Kersten werd met enkelletsel van het veld gedragen, en met Annemiek Manschot binnen de lijnen verloor FAST de greep op de wedstrijd.
Aan goede aanvallen kwam de ploeg niet toe, en met fouten hield zij de tegenstander in het zadel. Dat leidde ertoe dat Dros-Alterno de eerste twee sets (25-17 en 25-14) kon winnen. Met 17-25 herstel de FAST zich in de derde set die met 25-17 gewonnen werd. De goede start in de vierde set kreeg geen vervolg. Een 3-5 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Het zeker niet groots spelende Dros-Alterno trok de set met 25-15 naar zich toe.
De 3-1 nederlaag kwam hard aan in het FAST-kamp. Trainer Harmen Bijsterbosch wist de oorzaak van de offday niet, maar noemde enkele tekortkomingen. “We werkten in een goede sfeer naar deze wedstrijd toe maar het ging toch fout. Ik zag dat we gespannen waren in achterveld. Onze foutenlast was veel te groot en teveel meiden waren niet goed vandaag. Ondanks dat de invalsters het goed deden bleek weer dat we te weinig wisselmogelijkheden hebben. We hebben vandaag een kans laten liggen maar houden alles in eigen hand.”

Zaterdag speelt FAST in Gennep tegen nummer twee Eurosped. Bij winst plaatst de nummer zes zich voor de kampioenspoule, en is de slotwedstrijd tegen Apollo 8 een formaliteit.