Zit FAST in de hoek waar de klappen vallen, of zijn de nederlagen in beker en competitie een samenloop van omstandigheden? De Roze Brigade treft zondag een tegenstander van formaat, maar het feit dat zij tegen landskampioen Sliedrecht Sport de underdogpositie in kan nemen, heeft wellicht een positief effect. Na de duidelijke (3-0) nederlaag tegen nummer twee Eurosped en de verrassende knock-out tegen Topdivisionist VV Utrecht (3-2 nederlaag) kan FAST een succesimpuls goed gebruiken.

Juist op de momenten dat de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch niet de favoriet voor de overwinning was, liet zij zien tot verrassingen in staat te zijn. Indien FAST de schroom van zich afwerpt heeft het vandaag voor het publiek hier in de Activiahal een verlate 5 decembersurprise in petto. Juist tegen koploper Sliedrecht Sport heeft de ploeg niets te verliezen. Goed tegenspel bieden en in alle sets lang in de race blijven geeft FAST het broodnodige zelfvertrouwen. En dat is wat de Roze Brigade met de wedstrijden tegen Talentteam Papendal (woensdag, uit in Arnhem) en zondg 16 december in Sint Anthonis (Springendal Set Up’65) in het vooruitzicht heel goed kan gebruiken. Met overwinningen in die twee wedstrijden blijft FAST op koers voor een plaats in de Kampioenspoule.

FAST – Sliedrecht Sport begint zondagmiddag 9 december om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.