De volleybalsters van FAST hebben zondagmiddag in Vroomshoop het onderspit gedolven tegen Eurosped. Het combinatieteam uit Gennep en Sint Anthonis verloor kansloos met 3-0 (25-17, 25-20 en 25-13) bij de nummer twee uit de Eredivisie.

In Overijssel trof FAST de sterke thuisploeg, die tot voor enkele weken de koploper was, en die positie nu deelt met landskampioen Sliedrecht Sport. Juist tegen deze ploegen én nummer drie VC Sneek haalde een verliezend FAST niet het niveau dat in andere duels wel gehaald is. Of de top drie een maat te groot is, laat trainer Harmen Bijsterbosch in het midden. “Het kan de kwaliteit van deze ploegen zijn, maar we zijn in deze wedstrijden niet in staat geweest ons normale niveau te halen, en dat is jammer.”

Dat was ook zondagmiddag het geval in Vroomshoop. FAST startte hoopgevend maar kon Eurosped niet bijbenen. De Roze Brigade liet het serverend (behalve een fase in de eerste set) en blokkerend afweten. Door met meer zekerheid te spelen werd het spel van FAST-zijde vaker voorspelbaar. Trainer Bijsterbosch paste veel wissels toe. Alle speelsters kwamen in actie. De debuterende Jil Lamers (foto, zaterdag nog spelend voor Activia) stond anderhalve set binnen de lijnen. “We hebben met duidelijke cijfers verloren”, blikte trainer Harmen Bijsterbosch terug, “Aanvallend scoorden we minder dan dat we punten tegen kregen door bloks en foute aanvallen.”
Van de derde competitienederlaag raakt de trainer niet in panier. “Nee hoor, het is geen schande te verliezen van Eurosped. Met de koele manier waarop dat gebeurde heb ik meer moeite.”

Donderdag komt FAST weer in actie. In het bekertoernooi treft de Roze Brigade VV Utrecht, dat in de Topdivisie de derde plaats bezet. Om verder te komen in het toernooi mag FAST niet verzaken, en dat gebeurt niet. “We gaan opnieuw voor de overwinning, en willen ons herstellen van de mindere beurt in Vroomshoop”, zegt Bijsterbosch. Het bekertreffen in sportcomplex Galgenwaard in Utrecht begint donderdag 29 november om 20.00 uur.