Opnieuw keert een Roze Vogol terug op het FAST-nest. Team, trainer Harmen Bijsterbosch en zijn staf hebben dinsdagavond verheugd gereageerd op het definitieve ‘jawoord’ van Nynke Rovers. De diagonaal, die afgelopen seizoen de kleuren van Somas Activia verdedigde kiest voor de comeback op Eredivisieniveau.

De 22-jarige uit Ledeacker afkomstige Nijmeegse speelde in het verleden zes jaar voor Flamingo’s Dames (5) en Flynth FAST (1). Na het debuutjaar in de Eredivisie besloot Nynke Rovers een stap terug te doen, en sloot aan bij haar vroegere club Activia, waarmee zij tweede werd in de Tweede Divisie. ”Ik heb er een prachtig jaar gehad en het plezier teruggevonden. Desondanks wilde ik stoppen.”
Totdat kort voor het weekend een tweede telefoontje van Flynth FAST volgde. “Ik heb er nog een paar dagen over nagedacht, en kwam tot de conclusie dat ik nog lang niet klaar ben met volleybal op niveau. Ik ben te jong om te stoppen, en ik besefte dat ik het spelen op topniveau gemist heb”, aldus de diagonaal die bij Flynth FAST herenigd wordt met Rachel Feron en de eveneens teruggekeerde Ireen Koenen. “Ook naar die hereniging kijk ik uit.”

Met Nynke Rovers telt de selectie van de trainers Harmen Bijsterbosch en Josha Kailola twaalf speelsters. “Met de komst van Nynke zijn we bijna compleet, alleen voor de passer-loper positie zoeken we nog een extra speelster. Voordeel van Nynke is dat zij bekend is met het niveau en de organisatie, dus meteen weer kan aanhaken.”, zegt trainer Bijsterbosch.