Ireen Koenen keert terug bij Flynth FAST

Opnieuw heeft eredivisionist Flynth FAST de selectie voor het nieuwe volleybalseizoen uitgebreid. Na één seizoen eerstedivisionist Vocasa in Nijmegen gespeeld te hebben keert libero Ireen Koenen terug bij het combinatieteam uit Gennep en Sint Anthonis.

Het ‘kind van Flamingo’s ‘56’ dat tegenwoordig in Nijmegen woont, en de duale opleiding Anesthesiemedewerker bij het Radboudumc doorloopt, traint sinds enkele weken mee bij de selectie van de trainers Harmen Bijsterbosch en Josha Kailola. Maandagavond heeft de bijna 24-jarige libero besloten terug te keren op het oude nest.

Afgelopen seizoen speelde zij voor het Nijmeegse Vocasa dat in de Eerste Divisie streed om het kampioenschap. “Ik heb er in het begin moeten wennen, aan de club maar ook aan het niveau. In de tweede seizoenshelft begon het in het team te lopen en vond ik ook mijn draai. Ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Dat was ook de reden dat ik even bedenktijd nodig had. Maar toen in weer meetrainde ontdekte ik dat ik het spelen op een hoger plan toch gemist heb.”

Maandag besloot de Roze Vogol terug te keren naar Flynth FAST. “Het voelt als thuiskomen. Het is alsof in niet weggeweest ben.” In Gennep en Sint Anthonis speelt Ireen Koenen straks weer samen met vriendin Rachel Feron. “Ze WhatsAppte mij maandagavond dat ze op de bank stond te springen toen ze het nieuws hoorde”, zegt de libero die bij Flynth FAST haar oude vertrouwde nummer 11 niet meer gaat dragen. “Nee, dat was al vergeven aan Maus Smeets, maar aan nummer 14 bewaar ik ook goede herinneringen.”
Met de terugkeer van Ireen Koenen is naast de spelverdelerspositie nu ook de liberopositie dubbel bezet.  Voor trainer Harmen Bijsterbosch is dat het ideale beeld. “Ik streef ernaar dat er voor iedere speelster goede concurrentie is.  Dat maakt ons als team minder kwetsbaar tijdens wedstrijden, en het zorgt er voor dat speelsters elkaar beter maken. Door  in de wedstrijden en tijdens de trainingen de lat voor elkaar hoog te leggen, houden we elkaar scherp, en dat is goed voor de teamperformance en voor de persoonlijke ontwikkeling van speelsters. De felheid die ik momenteel op de trainingen zie, is wat dat betreft ook precies wat we nodig hebben. Het betekent ook dat we voor enkele posities nog speelsters willen aantrekken.”