GENNEP – Voor Eredivisionist Flynth FAST eindigt zondag het volleybalseizoen waarin het allemaal anders liep dan vooraf gepland. In een ongetwijfeld weer volgepakte sporthal Pica Mare is provinciegenoot Peelpush (Meijel) de tegenstander. Voor Flynth FAST is de wedstrijd cruciaal; alleen met een driepunter weet de samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis zich te handhaven.

Want twee overwinningen zouden toerreikend zijn voor het wegblijven van de laatste plaats in de degradatiepoule met Nering Bögel VC Weert en Flynth FAST. De in de reguliere competitie als zeven de geëindigde Roze Heldinnen startten de minicompetitie om het ‘Limburgs kampioenschap’ met twee bonuspunten. Nummer tien Nering Bögel VC Weert begon puntloos.
Nadat Flynth FAST de eerste thuiswedstrijd tegen Weert met 3-1 won was die missie voor de helft volbracht. Verliesbeurten in Meijel en Weert maakten dat FAST nog één kans rest.
Zondag tegen Peelpush is een 3-0 of 3-1 overwinning nodig. Het door blessures geplaagde Flynth FAST kan zich beroepen op het thuisvoordeel. In de vier eerder gespeelde duels trok de thuisclub steeds aan het langste eind. Dat gegeven, de steun van het thuispubliek en de onmiskenbare eigen kwaliteiten moeten zondag de doorslag geven.

Flynth FAST – Peelpush, zondag 25 maart, 17.00 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.