SINT ANTHONIS / GENNEP – Heeft de 3-0 overwinning op Nering Bögel VC Weert de negatieve spiraal waarin Flynth FAST zich bevond, werkelijk doorbroken?  De wedstrijd tegen Springendal Set Up ’65 zal het zondagmiddag moeten uitwijzen. De ontmoeting in de Activiahal in Sint Anthonis is eveneens van eminent belang voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis.

Trainer Ziemba verschool zich de tweeënhalve maand zonder overwinning niet of zelden achter het excuus van de blessures die zijn team in opbouw parten speelde. Hoe belangrijk een volledige en fitte wedstrijdselectie is toonde Flynth FAST woensdagavond tegen Nering Bögel VC Weer aan. De Poolse trainer had twaalf speelsters tot zijn beschikking, en dat bewees zijn waarde.
Het publiek in de Activiahal zag eindelijk de aanval met Joska Fransen, en op belangrijke momenten kon de befaamde dubbele wissel weer toegepast worden.
De vaste volgers van Flynth FAST constateerden dat de balans in het team groeiende is, woensdag toonde de Roze Brigade over stabiliteit te beschikken. Tegen het niet grootse VC Weert was dat een belangrijke troef. Het besef dat een overwinning de reddingsboei was, deed de rest.

Dat besef ma de ploeg van trainer Ziemba zondag evenmin ontberen. Springendal Set Up’65 raakte in een vrije val en heeft de punten zondag evenzeer nodig. Winnen is voor beide teams een must, want deelname aan de kampioenspoule is wat zij nastreven.

Flynth FAST – Springenbal Set Up’65 begint zondag om 15.00 uur, in de Activiahal in Sint Anthonis.