CAPELLE A/D IJSSEL – Eredivisionist Flynth FAST  kan zich volledig richten op de competitie.  Zo het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis nog ambities in het bekertoernooi had, zijn deze zaterdagavond wreed verstoord. Topdivisionist Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel stootte Flynth FAST in de achtste finales hardhandig met 3-1 (25-23, 25-19, 13-25 en 25-14) uit de cupstrijd.  

Trainer Ziemba maakte zaterdagavond geen woorden vuil aan de uitschakeling van zijn team. Flynth FAST kent een aan flink aantal blessures, en dat maakte de ploeg zaterdag een makkelijke prooi voor de debuterende Topdivisionist uit Capelle aan den IJssel. De nummer acht uit de Topdivisie won de eerste set met 25-23.  Met 25-19 werd een 2-0 voorsprong genomen. Flynth FAST met beet vervolgens met 13-25 fel van zich af. Een vijfsetter lag niet lang in het verschiet. Laudame Financials VCN dat in sporthal Oostgaarde dit seizoen nog geen wedstrijd verloor stelde orde op zaken, won de vierde set met 25-14 en kegelde Flynth FAST hard uit het bekertoernooi.

Schrale troost is dat Flynth FAST zich in illuster gezelschap vindt van gesneuvelde Eredivisie-collega’s als Nering Bögel Weert (3-1 verlies tegen Seesing Personeel Orion) en Regio Zwolle Volleybal (3-1 tegen Coolen-Alterno 2).

Zaterdag wacht Flynth FAST de uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal dat een sterke start doormaakt en een vijfde plaats bezet.  Om plaatsing voor de Kampioenspoule mogelijk te houden kan nummer zeven Flynth FAST zich geen nederlaag permitteren.