GENNEP / SINT ANTHONIS – De dames van eredivisionist Flynth FAST maken zich op voor de bekerwedstrijd tegen Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel. De nummer acht uit de Topdivisie is zaterdag de gastvrouw van het team van trainer Jacek Ziemba, dat een niveau hoger de zevende plaats bezet.

In sporthal de Oostgaarde treft Flynth FAST de ploeg die afgelopen seizoen kampioen werd in de Eerste Divisie. Na acht speelronden is de promovendus achtste in de Topdivisie.
Flynth FAST kent een start met wisselende resultaten. Jacek Ziemba bouwt aan een nieuw team dat met vallen en opstaan op koers blijft voor het gestelde doel, deelname aan de kampioenspoule. Een plaats bij de eerste zes is daar voor vereist. Momenteel bezet Flynth FAST de zevende plaats.
Ondanks enkele blessures weet FAST het doel in het vizier te houden.  Na gevoelige nederlagen tegen Coolen Alterno en Team Eurosped werd tegen Set Up’65 in Ootmarsum een punt uit het vuur gesleept. Door CL-verplichtingen van Sliedrecht Sport werd de thuiswedstrijd tegen de landskampioen afgelopen weekend uitgesteld.
Zaterdag is Flynth FAST favoriet, al gaat Laudame Financials VCN haar huid ontgetwijfeld duur verkopen.
Het bekerduel in de sporthal Oostgaarde in Cappelle a/d IJssel begint zaterdag om 20.00 uur.