APELDOORN – Er zijn van die wedstrijden waarin niets lukt. De dames van Flynth FAST beleefden zaterdagavond zo’n uurtje. De roze brigade had een collectieve  ‘faaldag’, en daarvan profiteerde Coolen Alterno optimaal. Met 25-11, 25-11 en 25-17 klaarde Coolen Alterno het karwei simpel en rap.

Met drie aces werd de ploeg van trainer Ziemba direct overrompeld. Alsof er een wereldrecord verbroken kon worden walsten de Apeldoornse dames over FAST. De 25-11 kreeg in de tweede set een vervolg. Na iets meer dan een half uur keek Flynth FAST tegen een 2-0 achterstand aan.

Het aangeslagen FAST probeerde de rug te rechten. Het nam vroeg in de derde set een 3-8 voorsprong en de supporters gingen geloven in een revival. Na zich herhalende problemen met de zaalverlichting in de gedateerde Alternohal doofde langzaam maar zeker het licht bij de bezoekers uit Gennep en Sint Anthonis. FAST sprokkelde wat punten, maar verder dan 17 kwam het niet. Na een uurtje werd FAST uit het lijden verlost.

De langdurig geblesseerd toekijkende Joska Fransen, baalde met haar teamgenoten. “Het is vervelend dat ik voorlopig door de schouderblessure moet toekijken, maar op zo’n moment dat het extra pijn.”
Trainer

Jacek Ziemba was kort van stof: “We hebben alles geprobeerd maar niets lukte. We hadden een complete offday.”

Woensdag komt Flynth FAST weer in actie. In de Activiahal in Sint Anthonis is vanaf 19.30 uur Eurosped te gast.