Voor de volleybalsters van Flynth FAST komt de start van het tweede Eredivisieseizoen dichterbij. De competitieouverture staat voor het team van trainer Jacek Ziemba gepland op zondag 8 oktober met een thuiswedstrijd tegen VC Sneek. De generale voor de competitiestart vindt zondag 1 oktober plaats in de Activiahal in Sint Anthonis.  De laatste oefentegenstander collega-eredivisieclub Eurosped TVT uit Vroomshoop. Het oefenduel wordt omlijst door sponsoractiviteiten in de Activiahal.

Het bestuur van de regionale volleybalstichting nodigt de partners zondag uit. De mensen en organisaties die het volleybal op nationaal topniveau mogelijk maken zijn zondagmiddag de eregasten in de Activiahal. Om 14.00 uur worden zij welkom geheten waarna zij om 15.00 uur de oefenwedstrijd tussen Flynth FAST en Eurosped TVT bijwonen.
Na afloop is er een uitgebreide meet & greet met speelsters en staf van Flynth FAST.

Voor Eredivisionist Flynth FAST nadert het uur u. De negen weken durende voorbereiding is gevorderd tot de slotfase. Zondag oefende het team tegen de Ladies in Black uit Aken dat met een grote Nederlandse inbreng in de Duitse Bundesliga uitkomt. De ontmoeting in Heerlen tussen volleybaltrots van Nederland en de Duitse opponent was een demonstratiewedstrijd die Stichting Top Volleybal Parkstad organiseerde. Flynth FAST verloor met 3-0.

Zondag wacht de laatste testcase voor de competitiestart. Om 15.00 uur start de wedstrijd tussen Flynth FAST en Eurosped TVT. De entree in de Activiahal is gratis.