In de Activiahal vond zondagochtend de selectietraining plaats voor de nieuw opgerichte talentenopleiding van FAST, de FAST Academy. Hoofdtrainer Kirsten Kooman werd daarbij geholpen door vaste assistent Bie van der Woude en Adrie Noij en Jacek Ziemba.
De FAST Academy heeft als doel om regionale talenten op te leiden voor het eerste- en eredivisie niveau. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat daarvan met name de individuele verenigingen profiteren en dat voor deze speelsters verder een platform wordt geboden om als individu optimaal te kunnen groeien.

Maar liefst 30 kinderen hadden zich aangemeld voor 24 beschikbare plaatsen. Uiteindelijk zijn 24 kandidaten van de B en C leeftijd geselecteerd. Een aantal zeer jonger talenten kon daarom niet geplaatst worden. Gezien het potentieel van deze kinderen heeft FAST Academy het voornemen om volgend seizoen ook te starten met een training voor deze  leeftijdscategorie.