Zondag driekamp in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS / GENNEP – De volleybalsters van Flynth FAST maken vorderingen in de voorbereiding op het tweede seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jacek Ziemba heeft een uiterst tevredenstellend weekend achter de rug met een toernooi in Turnhout (B) en een gewonnen oefenwedstrijd voor eigen publiek in Gennep tegen Springendal Set Up’65.  Zondag moet blijken of Flynth FAST verder groeit als de roze formatie het in Sint Anthonis opneemt tegen Datavoc Tongeren (B) en landskampioen Sliedrecht Sport.

Op het toernooi van VST Lions in Turnhout stuitte Flynth FAST zaterdag op gerenommeerde tegenstanders uit binnen- en buitenland.  En in die ontmoetingen zag trainer Ziemba dat zijn team groeit. Twee winstpartijen (waaronder een tegen de Belgische Liga A kampioen Asterix AVO uit Beveren) en twee gelijke spelen (Sliedrecht Sport) gaven vertrouwen, maar meer nog was Ziemba te spreken over het spel. “De cijfers zijn niet belangrijk. Ik heb goede dingen gezien. De communicatie is veel beter dan een paar weken geleden en de vorm groeit.”
Flynth FAST dat de selectie behoorlijk zag veranderen nam het zondag op tegen een gerenoveerd Springendal Set Up’65 uit Ootmarsum. In het vernieuwingsproces lijkt FAST de nummer drie van afgelopen seizoen voorbij te streven. De wedstrijd over vier sets werd met 3-1 gewonnen.

Zondag werkt Flynth FAST een driekamp af in de Activiahal in Sint Anthonis. Tegenstanders zijn daar Datovoc Tongeren (B) en Sliedrecht Sport. Om 14.00 uur opent gastvrouw FAST tegen de Belgische dames. Het tweede duel is de ontmoeting tussen Datovoc en Sliedrecht Sport. Omstreeks 16.00 uur treft Flynth FAST Sliedrecht Sport.