FAST Academy biedt volleybaltalent toptrainingen in eigen regio

Met ingang van het volgende seizoen start Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST) met de FAST Academy: een opleidingstraject op topniveau voor jeugdige regionale volleybaltalenten. Een meer dan welkom initiatief in deze regio vanwege het wegvallen van diverse regiotrainingen van de Nevobo.

De trainingen van de FAST Academy worden gegeven door meerdere gespecialiseerde trainers die tijdens het volleybalseizoen in totaal 27 trainingen op de zondagochtend verzorgen in sporthal Pica Mare in Gennep en de Activiahal in Sint Anthonis. De FAST Academy is bedoeld voor getalenteerde volleybalsters uit de Meisjes B- en C-jeugd van twintig regionale verenigingen. Deze talenten kunnen door de eigen vereniging, op persoonlijke titel of op voordracht van de FAST-scouting worden aangemeld. Doel van de FAST Academy is talenten de kans te bieden in de eigen regio op topniveau te trainen. Daarmee komt FAST tegemoet aan een belangrijke behoefte die sinds dit seizoen niet meer kon worden ingevuld vanwege het wegvallen van regiotrainingen van de Nevobo in Boekel, Gemert, Nederweert en Oosterhout.
Vertegenwoordigers van de twintig door FAST aangeschreven verenigingen uit de regio Noord-Oost Brabant en de kop van Noord-Limburg zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de FAST Academy op zaterdag 15 april in de Activiahal, voorafgaand aan de laatste eredivisiewedstrijd van dit seizoen van FAST in de kampioenspoule tegen Set-Up uit Ootmarsum.