ALMELO – Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Als de dames van Flamingo’s Activia en hun supporters aan de hand van de eerdere resultaten tegen Eurosped TVT (3-1 en 3-0 winst), zondag al uitgingen van opnieuw een overwinning, kwamen zij bedrogen uit. In de IISPA-hal in Almelo ging de ploeg van trainer Ziemba met 3-0 (26-24, 25-22 en 25-21) onderuit. Een collectieve offday was daar debet aan.
In Almelo, waar zeker 40 procent van het publiek uit eigen fans bestond, had Flynth Flamingo’s Activia zo’n dag waarop alles fout gaat.
Al in de eerste set vochten de dames van trainer Ziemba meer tegen zichzelf dan tegen de nummer zes uit de Kampioenspoule. Flynth flamingo’s Activia liep voortdurend achter de feiten aan, maar had bij 22-23 en 23-24 een belangrijke en kansrijke voorsprong. Het setpoint werd niet verzilverd, en het was Eurosped TVT dat met 26-24 de set opeiste.
In het begin van de tweede set liet Flynth Flamingo’s Activia het beste spel van de middag zien. In rap tempo liep het FAST-team uit naar 2-7 maar deze voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Ondanks een opleving ging de set met 25-22 verloren.
Een vroeg opgelopen achterstand brak de moraal bij het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis. Weliswaar werd een 13-9 achterstand goedgemaakt tot 13-13 maar een nieuwe demarrage van de thuisclub was de bezoeksters te machtig. Illustratief voor het spelniveau waren de foutservices waarmee achtereenvolgens Eurosped TVT (24-21) en Flynth Flamingo’s Activia (25-21) de derde set beëindigden.
Trainer Jacek Ziemba vatte het duel kort samen. “Alleen in de tweede set hebben we even goed gespeeld maar de voorsprong gaven we weer snel prijs. We misten vandaag speelsters die elkaar kunnen oppeppen.”
Het FAST-team, dat spelverdeelster Esther Cramer opnieuw met een knieblessure zag uitvallen, zakte door de nederlaag naar de zesde plaats in de Kampioenspoule. Zondag 12 maart wacht de ploeg de thuiswedstrijd in Sint Anthonis. Om 15.30 is koploper Sliedrecht Sport te gast in de Activiahal.
__________________________________________________________________________________________________
Bron: Jos Gröniger, PR-commissie Flynth Flamingo’s Activia / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Tel. 06-4805738. Zie ook Facebook Flynth Flamingo’s Activia Dames, Twitter @FlamingoActivia en www.flamingos-activia.nl.