GENNEP – Flynth Flamingo’s Activia heeft de reguliere competitie in stijl afgesloten. In sporthal Pica Mare versloegen de dames van trainer Jacek Ziemba bekerhouder en winnaar van de supercup Eurosped TVT met 3-0 (25-22, 25-21 en 25-20). Door de overwinning legde het team uit Gennep en Sint Anthonis op eigen kracht beslag op de vierde plaats in de Eredivisie, en kan het de Kampioenspoule starten met twee bonuspunten.

Voor het laatste duel wilden de Roze Vogols het thuispubliek trakteren op de vierde overwinning op rij. Die missie slaagde, want de debutant in de Eredivisie toonde tegen de nummer zes andermaal dat het in blakende vorm verkeert.
Bovendien had trainer Jacek Ziemba weer de beschikking over spelverdeelster Rachel Feron en kon zo de befaamde dubbele wissel weer toegepast worden in het slot van de sets. De bezoeksters uit Almelo mochten alleen vroeg in iedere set een voorsprong nemen. De geconcentreerd spelende thuisclub streefde het slordige en in foute services grossierende Eurosped TVT uiteindelijk steeds voorbij.

Flynth Flamingo’s Activia had in Pica Mare iets meer dan een uur nodig om de supercupwinnaar op de knieën te krijgen. Door de driepunter verzekerde de ploeg zich van de vierde plaats in de reguliere competitie, en twee bonuspunten in de Kampioenspoule.
De overwinning gaf het zelfvertrouwen weer een impuls. “We hebben Eurosped geen kans gegeven vandaag. Op wat slordigheidjes na hebben we prima gespeeld en we hebben vandaag zelfs niet zo hard hoeven werken als we normaal in de trainingen doen”, vertelde trainer Jacek Ziemba glunderend. Kijkend naar de eindstand concludeerde hij: “Het gat met de vijfde plaats is vier punten en met de zesde zelfs zes. Wij hebben aangetoond bij de top vier te horen. In de Kampioenspoule gaan we voor de top drie.”

Kampioenspoule
Voor Flynth Flamingo’s Activia begint het seizoenstoetje van tien extra wedstrijden met twee thuisduels. In verband met de bekerfinales ligt de Eredivisie komend weekend stil. Op vrijdag 24 februari starten de Roze Vogols in het Gennepse Pica Mare tegen regerend landskampioen Sneek. Vijf dagen later, op aswoensdag 1 maart is in de Activiahal in Sint Anthonis Coolen Alterno te gast.
#Eredivisievolleybal #EurospedTVT #FlynthFlamingo‘sActvia #RozeVogols