Flynth Flamingo’s Activia klopt ook Talentteam Papendal
Roze Vogols naar vierde plaats

ARNHEM – Trainer Jacek Ziemba schreef de 3-1 overwinning die Flynth Flamingo’s Activia behaalde op Talentteam Papendal toe aan het collectief. Desondanks gunde de Poolse coach na afloop de prima ingevallen libero Annefleur Peters een ererondje in sporthal Valkenhuizen.

De stand-in op de liberopositie bij de Roze Vogols, die dit seizoen voornamelijk vanaf de zijlijn toekijkt, werd door Ziemba na de tweede set ingezet ten koste van eerste keus Ireen Koenen.
De stand in de wedstrijd was toen 1-1. De eerste set ging met 21-25 naar Flynth Flamingo’s Activia dat voortdurend een voorsprong had. Het jonge Talentteam overrompelde de ervaren Roze Vogols die van een 22-18 achterstand terugkwamen, maar de set met 25-23 aan de thuisploeg lieten.
Met Annefleur Peters binnen de lijnen werd opnieuw dramatisch gestart. Talentteam liep weg naar 5-0 maar Flynth Flamingo’s Activia kwam sterk terug. Vanaf 9-9 liep het samenwerkingsteam weg naar de big points om met 19-25 op in 1-2 voorsprong te komen.
In de vierde set leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor de Roze Vogols. Met 17-22 naderde het matchpoint maar Talentteam vocht terug tot 22-22. Met 24-26 stelde Flynth Flamingo’s Activia de set en de driepunter veilig.

Beduusd van de tegen wil en dank genoten ereronde zocht Annefleur Peters geruisloos de kleedkamer op. De sterk ingevallen libero was tevreden over haar eerste invalbeurt sinds maanden. “Dit is fijn en het ging ook lekker”, vertelde de invalster, die aanvankelijk binnen de lijnen toekeek. “Het was 9-9 in de derde set toen ik tegen Steffie (Janshen) zei dat ik nog geen bal geraakt had. Maar later heb ik een aardige bijdrage kunnen leveren. Ben blij dat ik dit voor het team heb kunnen doen.” Het gebrek aan wedstrijdritme speelde haar geen parten. “Het is lastig om zo weinig te spelen en ik geef toe dat het me moeite kost gemotiveerd te blijven. Maar dit geeft weer energie.”
Trainer Jacek Ziemba roemde na afloop van het duel de mentale kracht van zijn team. “Ook toen het even niet liep zetten de meiden de schouders eronder. Aan deze overwinning heeft iedereen een bijdrage geleverd.”

Door de 3-1 overwinning en de 3-2 uitslag bij Coolen Alterno tegen Springendal Set Up’65 bezet Flynth Flamingo’s Activia met nog een duel te gaan de vierde plaats in de Eredivisie. Zaterdag ontvangen de Roze Vogols in Gennep nummer zes Eurosped TVT in Pica Mare.

foto van Flynth Flamingo's Activia Dames 1.