Flynth Flamingo’s Activia heeft de draad weer opgepakt. De debutant in de Eredivisie die zich sinds een week verzekerd weet van deelname aan de Kampioenspoule, heeft zaterdagavond aangetoond tot grootste daden in staat te zijn. In een sfeervol Pica Mare werd koploper en titelkandidaat Sliedrecht Sport keihard gevloerd. De Zuid-Hollandse bezoekers wonnen de eerste set nog met 16-25 maar met 25-16, 25-20 en 25-17 trokken de gepassioneerd spelende Roze Vogols de driepunter naar zich toe.

Sliedrecht Sport slaagde er alleen in het slot van de eerste set het verschil duidelijk te maken. Tot 11-11 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een sterke servicereeks van diagonaal Lea van Rooijen sloeg een gat en bezorgde Sliedrecht Sport de 16-25 setwinst.
Met een wisseling in de rotatie zorgde trainer Jacek Ziemba er voor dat de angel uit het servicespel gehaald kon worden. Die zet had meteen succes. Gestaag bouwde Flynth Flamingo’s Activia de voorsprong uit tot 20-12. Met 25-15 werd de stand in sets gelijkgetrokken.
In sporthal Pica Mare werd steeds meer duidelijk dat een sensatie in het verschiet lag. Geen moment kreeg Sliedrecht Sport de kans op voorsprong te komen. Hoewel de gasten zes servicefouten maakten waren de credits voor de 25-20 voor Flynth Flamingo’s Activia.
De koploper opende in de vierde set met een soepele 0-3 voorsprong maar de Roze Vogols staken een stokje voor de wederopstanding van Sliedrecht. Tot 9-9 ging het gelijk op maar Flynth Flamingo’s liet ondanks het gepassioneerde spel zien geen trek te hebben in een vijfde set. Met 25-17 werd een verrassende maar dikverdiende 3-1 zege veiliggesteld.
Glunderende gezichten na afloop in Gennep. “Passie is het toverwoord”, oreerde trainer Ziemba, “je ziet dat als we durven te spelen we voor niemand bang hoeven te zijn. Als we zo spelen kunnen we van iedereen winnen. En weet je, ik heb hiervan gedroomd vannacht.” Ook aanvoerster Steffie Janshen kon haar geluk niet op. “Dit is een overwinning voor iedereen, voor mezelf, maar ook voor het hele team. Het spel is nog niet 100 procent perfect maar dit is prachtig!”

 

Bron : Jos Groninger