MEIJEL / GENNEP – De volleybalsters van Flynth Flamingo’s Activia hebben het voor de competitie gestelde doel gehaald. Vier speeldagen voor het competitieslot plaatste de debutant zich voor de Kampioenspoule. De Limburgse collega in de Eredivisie, Peelpush uit Meijel, moest er zondagmiddag in eigen huis met 1-3 (21-25, 25-17, 11-25 en 23-25) aan geloven.

Om de kwalificatie op eigen kracht te halen moesten de Roze Vogols in Meijel tenminste twee punten veroveren, en met die missie betrad de ploeg van trainer Jacek Ziemba de sfeervolle sporthal De Körref. “We gaan Peelpush opvreten”, vertelde de strijdvaardige coach.

In een aantrekkelijke eerste liet Flynth Flamingo’s Activia Peelpush van een 11-17 achterstand terugkomen tot 18-18. De nieuwe voorsprong werd niet meer prijsgegeven: 21-25.
In de tweede set toonde Peelpush veerkracht. De Meijelse dames namen vroeg een voorsprong en bouwden die uit naar een 25-17 setwinst.

Een op volle toeren draaiend Flynth Flamingo’s Activia maakte in de derde set korte metten met de thuisploeg. De vlot scorende aanvalsters Brechtje Kraaijvanger (ingevallen voor Nynke Rovers) en Joska Fransen en een ijzersterke servicereeks van Lynn Blenckers waren de basis voor de 11-25 setwinst.
Wie dacht dat Peelpush verslagen was kwam bedrogen uit. De jonge ploeg van coaches Peter Verstappen en Johan Leenders liep steeds verder weg van de Roze Vogols. Bij 17-11 in Meijels voordeel diende zich een vijfde set aan. Flynth Flamingo’s Activia herpakte zich. Op de ferme klappen van de veel in stelling gebrachte Brechtje Kraaijvanger had Peelpush geen antwoord. In het zinderende setslot eisten de Roze Vogols met 23-25 de overwinning op.

De opluchting bij Flynth Flamingo’s Activia was groot. “Dit was een echte derby. Het spannend, en blij vlagen was er goed spel. We maakten van foutjes maar dat kan. Deze overwinning is een opluchting. We zijn nu geplaatst in de Kampioenspoule en kunnen nu verder kijken”, aldus trainer Ziemba.

Zaterdagavond ontvangt Flynth Flamingo’s Activia koploper Sliedrecht Sport in Sporthal Pica Mare. Het duel begint om 20.00 uur.