HOUTEN / GENNEP – Ze konden hun geluk niet op; de speelsters, de staf en de zeker zestig meegereisde supporters van Flamingo’s.  In amper vijf kwartier hadden de Gennepse Roze Vogols eredivisionist Oskam Taurus niet alleen de pas afgesneden naar de Final Four, de thuisclub uit Houten werd in de eerste kwartfinale om het bekertoernooi vernederd. Met een verdiende 3-0 overwinning zette de ploeg van trainer Jacek Ziemba woensdagavond een grote stap naar de halve bekerfinales.

De nummer zes uit de Eredivisie, wist zich vorig jaar als Topdivisionist (Taurus versperde Flamingo’s de weg naar het kampioenschap en promotie) te plaatsen voor de Final Four. De ambities om nogmaals present te zijn op dat bekerpodium werden snel de kop ingedrukt.
De Gennepse dames maakten in sporthal De Kruisboog een vliegende start en namen een 3-6 voorsprong. De enthousiast en bedreven spelende Roze Vogols lieten Taurus bungelen aan het elastiek. Soms naderde de thuisploeg tot op een punt, dan weer was de marge vier in Genneps voordeel. Met 21-25 nam Flamingo’s een voorschot op een onvergetelijke avond.
In de tweede set gunde de koploper uit de Topdivisie Taurus tweemaal een voorsprong, maar vanaf 5-4 hield Flamingo’s de regie in handen. Bij 20-21 en 21-22 kwam Taurus weer dichtbij maar met opnieuw 21-25 ging de set naar de Gennepse dames.
In de derde set leek het Houtense geloof in een overwinning gevlogen. De luidruchtige Gennepse supportersschare dacht bij 4-13 en 7-16 aan een walk over. Verhoogde Houtense servicedruk en een Gennepse adempauze brachten de spanning terug.  Verder dan 21-22 lieten de in blakende vorm stekende Roze Vogols het niet komen. Met de overtuiging die Taurus lamgeslagen had, maakte Flamingo’s het karwei af: 22-25.

“Ja, we hebben echt genoten’, zei een glunderende capaint Steffie Janshen, “Het klopte vandaag  gewoon. We hebben de laatste weken veel wedstrijden met hangen en wurgen gewonnen. Maar om zo te winnen geeft een kick!” Of we naar de Final Four gaan? Laten we eerst zaterdag tegen Apollo afwachten.
Trainer Jack Ziemba stak de loftrompet uit voor zijn ploeg. “Ik ben trots op de manier waarop we het opgepakt hebben, op de speelwijze en op het nakomen van de afspraken. Wij kunnen nog meer dan dit. Vandaag mogen we nog genieten, morgen zijn we terug in de realiteit. Tegen Apollo wordt het zaterdag weer heel anders.”

 

(Bron: Jos Gröniger, Perschef Flamingo’s Dames 1)