GENNEP – Flamingo’s Dames heeft de koppositie in de Topdivisie verstevigd. Door middel van een 3-0 overwinning op de nummer vier Seesing Personeel Orion bedraagt de voorsprong op naaste achtervolger Ecare Apollo 8 vijf punten. Met nog vier duels voor de boeg mogen de Gennepse volleybalsters de titel niet meer aan hun neus voorbij laten gaan.

In thuishal Pica Mare lieten de Roze Vogols zien het treffen met Orion serieus te nemen.  De Doetinchemse dames die tegen hoger geklasseerde teams beter voor de dag komen dan tegen lager gerangschikte ploegen werden in de eerste set vanaf 9-5  op een veilige marge gehouden. Via 19-11 nam de ploeg van trainer Jacek Ziemba met 25-20 een 1-0 voorsprong.
De tweede set ging tot 11-11 gelijk op. In het tweede deel van de set maakten de Gennepsen het verschil. Via 16-12 en 21-14 ging de set na een Doetinchemse servicefout met 25-17naar Flamingo’s.
De bezoeksters vochten in de derde set voor de laatste kans de wedstrijd open te gooien. Het lukte titelkandidaat Flamingo’s niet een grote voorsprong op te bouwen.
Een bewonderenswaardige redding  van Rachel Feron kreeg de handen van het Gennepse publiek op elkaar, hoewel de rally eindigde in een punt voor Orion.
In het zicht van de haven gaf Flamingo’s een 21-18 voorsprong prijs. Orion kwam terug tot 23-23 en stond bij 26-27 op setpoint. Het foutenfestijn eindigde in een 29-27  voor Flamingo’s, dat de driepunter met blijdschap begroette.
De Roze Vogols breidden door de 3-0 overwinning de voorsprong op Ecare Apollo 8 uit naar 5 punten. Met nog vier duels (Krekkers thuis, Dynamo Apeldoorn uit, SudoSa thuis en PDK Huizen uit) te gaan komt het kampioenschap dichterbij