HUIZEN / GENNEP – Uitgerekend op de slotdag van de competitie in de Topdivisie Dames is kampioen Flamingo’s voor het eerst met lege handen huiswaarts gekeerd. De kersverse Gennepse promovendus werd door Prima Donna Kaas Huizen op een niet verwachte 3-0 nederlaag getrakteerd.

Naar excuses zochten trainer Jacek Ziemba en zijn acht speelsters niet. Het uitbundige kampioensfeest van de laatste week leek zijn tol te eisen in het Noord Hollandse Huizen.

Behoudens een sterke start met een snelle 5-1 voorsprong gaven de kampioenen niet thuis. De passing en het blok lieten de in 21 van de 22 competitiewedstrijden zo evenwichtige formatie in de steek.
Flamingo’s, dat de niet indruk wekte de wedstrijd te laten lopen hield de gretige thuisploeg in de eerste set nog bij maar verloor met 25-22.  In de tweede set waren de Gennepse dames het spoor bijster en lieten zij de winst met 25-17 aan Huizen. Ook in de derde set hadden de Roze Vogols, met Ilse van Bommel en Anke Sonnemans voor het laatst in de gelederen, het niet. Met 25-21 leed de kampioen een terechte 3-0  nederlaag.

Captain Steffie Janshen baalde met haar teamgenoten van de offday. “Dit was erg slecht. We konden het zelfs niet opbrengen om in de derde set te laten zien wat we kunnen. Jammer, maar van de andere kant konden we het ons door de grote voorsprong permitteren. Dit is ook jammer voor Ilse (van Bommel, JG), die we graag een beter afscheid gegeven hadden.”

De eerste puntloze nederlaag had voor de voorsprong van Flamingo’s op nummer twee Ecare Apollo 8 geen grote gevolgen. De enige achtervolger uit Borne leed in de uren voor Flamingo’s’ slotmatch een 2-3 nederlaag tegen VV Utrecht. Daardoor eindigt Flamingo’s met een voorsprong van zeven punten de competitie.
In 22 competitiewedstrijden vergaarde Flamingo’s Dames 20 overwinningen en leed het twee nederlagen (3-2 en 3-0).  Tien keer werd de tegenstander geen enkele set gegund. In tien wedstrijden lieten de Gennepse dames een set aan de tegenpartij. In totaal werden 62 sets gewonnen en 18 verloren.