SLIEDRECHT / GENNEP – Kostte Flamingo’s dames de overwinning op middenmoter Pharmafilter US Amsterdam nog extra tijd, tegen de reserves van Sliedrecht Sport maakte de Gennepse ploeg zaterdag korte metten. Binnen het uur werden de Zuid Hollandse volleybalsters afgeserveerd. Met en 0-3 overwinning (18-25, 18 en 13-25) spaarde de koploper uit de Topdivisie energie en tankte het zelfvertrouwen voor de wedstrijden van komende week tegen Eredivisionist Oskam Taurus (beker) en concurrent Ecare Apollo 8.
Trainer Jacek Ziemba zag zijn ploeg in Sliedrecht geconcentreerd spelen. “Dat deden de dames vanaf het begin. We namen een 0-5 voorsprong voordat Sliedrecht kon scoren. En doordat de ploeg de gefocust bleef en op iedere bal geconcentreerd reageerde speelden we een gemakkelijke wedstrijd. We toonden overmacht en de dames konden binnen een uur de douche opzoeken.”
Ziemba gunde zaterdag Ilse van Bommel weer meer dan de gebruikelijke speelminuten. In de tweede en derde set stond de Langenboomse wissel lange tijd binnen de lijnen. “Ook dat is positief”, aldus de trainer, “We hebben vertrouwen getankt, en dat is goed in de aanloop naar de wedstrijd van deze week.”
De kwartfinalewedstrijd in het bekertoernooi tegen Taurus in Houten ziet Jacek Ziemba als ideale voorbereiding op de competitiekraker van zaterdag tegen nummer twee Apollo 8. “We gaan woensdag met vertrouwen naar Houten. We spelen er om te winnen, maar wij zijn niet de favoriet. Een wedstrijd tegen een eredivisieploeg is de beste training die we ons nu kunnen wensen.”