GENNEP – Selectie van de kersverse Eredivisionist Flamingo’s krijgt langzaam maar zeker vorm. Gennepse kampioen in de Topdivisie van het damesvolleybal weet zich in het seizoen 2016-2016 verzekerd van de diensten van Veerle van den Heuvel en Brechtje Kraaijvanger.

De Udense Veerle van den Heuvel maakte onlangs haar vertrek bij het Beerse Energo bekend. De 19-jarige die afgelopen seizoen met Energo uit de eerstedivisie degradeerde wordt als passer/loper aan het team van trainer Jacek Ziemba toegevoegd.
Van eerstedivisionist VC Varseveld komt de achttienjarige Brechtje Kraaijvanger over naar Gennep. Zij maakt de overstap nadat zij al enige maanden bij de Roze Vogols meetrainde. Kraaijvanger , die studeert en woont in Nijmegen wordt diagonaal.
Na het vertrek van Ilse van Bommel (terug naar Saturnus Uden) en Anke Sonnemans (stopt) en de komst van Kraaijvanger en Van den Heuvel staat de teller op negen speelsters voor het eerste Eredivisieseizoen in de Gennepse clubhistorie.
Momenteel trainen diverse speelsters mee bij de selectie van trainer Jacek Ziemba. De Gennepse staf hoopt komende weken nog enkele aanwinsten te presenteren.

De nieuwkomers Veerle van den Heuvel (links) en Brechtje Kraaijvanger.

De nieuwkomers Veerle van den Heuvel (links) en Brechtje Kraaijvanger.