ALMERE – Aan het bekeravontuur van het Gennepse Flamingo’s is zaterdagavond, en niet zoals vurig gehoopt zondagmiddag, een einde gekomen. Tijdens de Final Four, het landelijk volleybalpodium waaraan de Roze Vogols zelf de kleur en sfeer gegeven hebben, heeft de volleybaltrots van Limburg zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in het Ootmarsumse Set Up’65.  Ondanks de 3-1 nederlaag mogen de Gennepse dames zich winnaar voelen. De Roze Vogols hebben de harten van volleyballiefhebbers gestolen.

Ruim drie kwartier nadat een smash van Nynke Rovers gestrand is op het sterke Set Up-blok lijken de dames van trainer Ziemba het nog niet te kunnen bevatten. Opbeurende woorden van trainer Ziemba kunnen de drie als laatste in de lege arena achtergebleven speelsters niet overtuigen. Vooral de 25-10 in de vierde en laatste set steekt hen.

Topsport is geen wereld van mededogen. Wie het nog niet wist, heeft het zaterdagavond kunnen ervaren. Topdivisionist Flamingo’s steelt op het centercourt van het Topsportcentru

m in Almere de harten van de neutrale supporter. Zo’n tweehonderd, veelal in het roze gestoken supporters, hebben in de eerste halve finale het Almelose Eurosped (met ex-Flamingo’s speelsters Ro

chelle Woppereijs en Fabiënne Coenders) zien winnen, maar worden pas enthousiast tijdens de warming-up bij het horen van de Gennepse schlager De Niers. De luidruchtige aanhang raakt in extase als een drie kwartier later de eerste set met verbluffend goed spel gewonnen wordt (25-18).
De euforie verstomt als de nummer drie van Nederland in de tweede set een straatlengte voor ligt (9-1). Dapper zoekt de formatie van trainer Ziemba naar openingen maar het Ootmarsumse blok ontneemt Flamingo’s ieder uitzicht op herstel. Met een 25-18 houdt Flamingo’s de schade beperkt maar wordt een gelijkmakende set niet voorkomen. Ook in de tweede set neemt Set Up een voorsprong en laat het de koploper in de Topdivisie kansloos. Opnieuw is de setstand 25-18.
In de vierde set verlies Flamingo’s het laatste sprankje hoop en zelfvertrouwen. De ploeg die in de achtste en kwartfinales laagvliegers in de Eredivisie (respectievelijk Peelpush en Oskam Taurus) weggevaagd heeft leert dat de top van het volleybalwalhalla nu een maatje te groot is. Met 25-10 komt een eind aan het bekeravontuur.
De Gennepse supporters juichen ondanks de nederlaag hun favorieten toe. Het triomferende Set Up moet het met een beduidend meer bescheiden ovatie doen. De Rove Vogols oogsten wel de lof van de organisatie, die een kleurrijk halve finalist node ziet vertrekken.
Trainer Jacek Ziemba, spreekt zijn speelsters nog eens toe. “We hebben vanavond niet verloren, maar een lesje geleerd. Maar we hebben ons wel gepresenteerd voor veel mensen. Vandaag mag je nog balen, maar ga morgen genieten van deze prachtige ervaring.”

De Roze Vogols verorverden de volleybalharten

De Roze Vogols veroverden de volleybalharten