GENNEP – Voor eigen publiek heeft Flamingo’s Dames zaterdagavond een zakelijke overwinning geboekt. De koploper uit de Topdivisie versloeg het Denekampse Ikwilvanmijnautoaf.nl met 3-0.  Hoewel de uitslag anders doet vermoeden kwam de overwinning op weinig overtuigende wijze tot stand.

De Gennepse Roze Vogols keken dan ook met gemengde gevoelens terug op de rommelige wedstrijd waarin goede en slechte momenten werden afgewisseld. Trainer Jacek Ziemba was niet tevreden over het vertoonde spel. “We hebben verzuimd het publiek een mooie wedstrijd te laten zien, maar het resultaat is prima”, aldus de coach die het graag anders gezien had, “We gingen prima van start in de eerste set (25-14 winst) maar daarna werd het slechter.”

Het verval in het Gennepse spel trad in bij een 10-6 voorsprong. De bezoeksters uit Denekamp kregen de kansen om terug te komen en pakten deze. Na een 14-16 achterstand leek Flamingo’s orde op zaken te stellen, en met 21-18 was de setwinst in zicht. Weer liet de koploper steken vallen en ging Ikwilvanmijnautoaf.nl bijna met de set aan de haal. In een foutenfestijn kwam Flamingo’s met de schrik vrij: 30-28.
In de derde set liet de koploper zich niet nog eens verrassen. Met 25-18 werd de eerste 3-0 overwinning sinds weken veiliggesteld.
Trainer Ziemba zag toch een lichtpuntje. “Volgens de prognoses was de uitslag 3-1. We winnen met 3-0 en hebben het dus beter gedaan dan de statistieken voorspelden.”

In het paasweekend speelt Flamingo’s de inhaalwedstrijd tegen Seesing Personeel Orion uit Doetinchem. De Roze Vogols spelen het duel zaterdagmiddag om 15.00 uur in sporthal Pica Mare.