Het kampioensteam

Flamingo’s toonde zich een waardig kampioen

GENNEP – Het draaiboek lag al dagen klaar. Rekenmeesters wisten dat Flamingo’s zaterdag aan twee sets voldoende zou hebben om het kampioenschap in de Topdivisie van het damesvolleybal binnen te halen. De speelsters van trainer Ziemba waren klaar om het klusje tegen Sudosa-Desto te klaren. Het bericht dat de enige concurrent Apollo 8 verrassend met 3-0 verloor tegen ikwilvanmijnautoaf.nl betekende dat de titel op voorhand al binnen was. Tot een jubelstemming leidde dat bij de Roze Vogols vooralsnog niet.

De Gennepse volleybalsters die een heel seizoen alles op eigen kracht bereikt hadden, en ook tegen de gasten uit Assen tot het uiterste wilden gaan, zagen de ‘geste’ van Apollo als een misplaatste grap. Toen een kwartier later de beelden van de Denekampse surprise via social media verspreid werden, drong het nieuws door. “We spelen alsof we nog geen kampioen zijn”, klonk het uit het team.
Trainer Jacek Ziemba paste zijn bespreking enigszins aan. “We willen geen Meijelse taferelen”, aldus de coach die doelde op de 3-0 nederlaag die mannen Topdivisionist Peelpush een week eerder leed nadat de ploeg zaterdagavond hoorde kampioen te zijn geworden. Ook drukte de coach zijn ploeg op het hart voor de elfde 3-0 overwinning van het seizoen te gaan. “Vijftig procent met 3-0 winnen geeft het kampioenschap extra glans.”
In de propvolle roze gekleurde volleybalarena trof de kersverse kampioen in Sudosa-Desto een tegenstander, die aantoonde beneden zijn stand te leven. De piepjonge Assense ploeg maakte het Flamingo’s lastig maar moest op de belangrijke momenten de sterkere erkennen in de kampioen.
De Roze Vogols pakten de eerste twee sets (25-23 en 25-15) waarna een voorschot op het kampioensfeest genomen werd. De bezoeksters stelden het feest uit en wonnen de derde set met 23-25 en bleven lang in de race voor de vierde. Met een sterke servicereeks van captain Steffie Janshen besloot Flamingo’s de feestelijkheden te starten: 25-21.
De ruim 550 aanwezigen en het kampioensteam maakten zich op voor een geweldig kampioensfeest.